Özcenk ve Çağlar,AKPA Toplantılarına Katılıyor

BP Milletvekili Erdal Özcenk ve CTP Milletvekili Mehmet Çağlar, Fransa’nın Strasbourg şehrinde, pazartesi başlayan ve cumaya kadar sürecek Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi (AKPA), Sonbahar Dönemi Genel Kurul ve Komite Toplantılarına katılıyor.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, 26 Haziran Pazartesi günü, CTP Milletvekili AKPA katılımcı üyesi Çağlar, AKPA Genel Kurulu’nda konuşma yapan AKPM Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’a konuşmasının ardından soru sorma imkanı buldu.

Çağlar, AKPM Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’a Crans Montana’daki Kıbrıs müzakere sürecine dönük bir mesaj verilmesinin, özellikle üç garantör ülke ile Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların birlikte bulunduğu tek uluslararası kurum olan Avrupa Konseyinin, Birleşik Federal Kıbrıs’a ulaşılabilmesi açısından önemli bir motivasyon olabileceğini ve bu konuda kendilerinin düşüncesinin ne olduğunu sordu.

Çağlar ve Özcenk, AKPA Sonbar Dönemi toplantıları çerçevesinde AKPA bünyesinde bulunan ve üyesi olduğumuz tüm komite çalışmalarını ve Genel Kurul toplantılarını takip edecek.

Çağlar ve Özcenk Fransa’daki temaslarının ardından 1 Temmuz Cumartesi günü KKTC’ye dönecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu