Özersay; “Nabza Göre Şerbet Vermeyeceğiz “

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay “UBP-DP hükümetindeki siyasiler bir daha bu görevlere gelemeyeceklerini kendileri de anladığı için ‘ne koparırsak yanımıza kalır’ düşüncesiyle ülkede adeta talan yapıyorlar. Maalesef bu ülkede devleti bir çeşit aile şirketi gibi görenler var. Halka ait ne varsa partililerine, yandaş ve akrabalarına dağıtıyorlar. Üstelik kıyak emeklilikten devlet arazisine ve SİT alanlarına varıncaya kadar. Göreve geldiğimizde hukuk yoluyla ve irade göstererek keyfi ve yasa dışı olan kararları iptal edeceğiz. Bu hükümet ülkeye geri döndürülmesi giderek zorlaşan bir tahribat yapıyor. Bu hukuksuzlukları, usulsüzlükleri, partizanlıkları ve yolsuzlukları protesto etmek ve ‘yeter’ demek için Pazartesi sabahı 7:00’de Lefkoşa Metehan çemberinde buluşuyoruz” dedi. Halkın Partisi Serdarlı ve Düzova’yı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi, soruları yanıtladı ve iktidara geldiğinde ülke sorunlarını nasıl çözeceğini anlattı. Ziyaretler sırasında Genel Başkan Özersay’a Lefkoşa İlçe Başkanı Eylem Deliceırmak Erbilen ve Gazi Mağusa İlçe Başkanı Özgür Vehit ile partideki diğer bazı yöneticiler ve gönüllüler eşlik ettiler.

Devleti Aile Şirketi Sananlar Var 

Serdarlı’da kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla yapılan ilk toplantıda konuşan Kudret Özersay “maalesef bu ülkede devleti bir çeşit aile şirketi gibi görenler var. Devletin tüm kaynaklarının kamuya, halkın kendisine ait olduğunu ya unuttular ya da aslında hiçbir zaman öğrenmek istemediler. Ancak yolun artık sonuna geldiler. Bu duruma hepimiz yeter demeliyiz ve tepkimizi koymalıyız. Ülkede daha önce böyle bir hukuk tanımazlık ve rant paylaşımı yaşandı mı emin değilim. Bu açıdan gerçekten tarihe geçecekler” dedi. Partizanlığın artık her alana yayıldığını ve göreve geldiklerinde buna karşı çok sert şekilde mücadele edeceklerini anlatan HP Genel Başkanı Özersay “bu halkın ihtiyacı parti devleti değil, hukuk devletidir. Parti örgüt binalarında münhal için isim yazdırıldığı, bazı Bakanların da bakanlığa dair işleri partilerinin örgüt binalarında yaptıkları görüşmelerle takip ettikleri yani aslında devlete en büyük kötülüğün yapıldığı bir dönemden geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Nabza Göre Şerbet Vermeyeceğiz 

Vatandaşlardan belediyelerin birleştirilmesi ve bazı belediyelerin ortadan kaldırılması yönünde gelen şikayetler üzerine Özersay “Halkın Partisi popülizm yapıp da sizler ne derseniz tamam diyecek bir parti değildir. Biz doğru olduğunu bildiğimizi açık yüreklilikle söyleriz, nabza göre şerbet vermeyiz. Biz de belediyelerin sayılarının azaltılması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bu kendiliğinden belediyelerimizin bugün içinde bulundukları sıkıntıları çözmeyecektir. Bu birleşme ya da kapatmayla ne borçlar ortadan kalkar ne de aşırı istihdam sonucu ortaya çıkan fazla personel sorunu çözülür. Biz belediyeler konusunda bazı çözümler ortaya koyduk. Belediyeler çalışma grubumuz bu konuda çalışıyor. Her şeyden önce, tüm bölgelerimizde halka daha iyi  belediyecilik hizmeti verilebilmesi için, belediye gelirlerinin adil dağılımını sağlamak ve özellikle gelirleri düşük olan belediyelerin gelirlerini artırıcı bazı adımlar atacağız.

Havalimanı, liman, petrol tesisleri gibi alanlarda belediyecilik hizmeti veren belediyelerin yüksek gelirlerini tek bir havuzda toplayıp belediyelerin verdikleri hizmet oranlarında daha adil bir paylaşım durumu yaratacağız. Aşırı personel konusunda devletin yapacağı teşvik edici sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarıyla ve ayrıca gerekecek olan  yeniden eğitim için olanaklar yaratarak bazı kişilerin özel sektöre kaydırılması seçeneğini değerlendiriyoruz.

Öte yandan çok farklı hibe ve kredi programlarından belediyelerimizin yararlanabilmesi için merkezi bir “proje geliştirme birimi” oluşturacağız. Gerek Bakanlıklara gerekse belediyelerimize kaynaklarını artırabilmeleri için proje, şartname hazırlama desteği vereceğiz”.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu