Özgürgün; “Ya Adil Anlaşma, Ya da Ayrılık”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının eşit hakkını ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini içeren, tek yanlı garanti ve müdahale hakkını ortadan kaldırmayacak bir anlaşmaya her zaman hazır olduğunu söyledi.

48 yıldan bugüne konuşulmayan hiçbir şeyin kalmadığı Kıbrıs sorunu ile ilgili 28 Haziran’da Cenevre’de yapılacak müzakerenin artık bir son olması gerektiğini ifade eden Özgürgün; “Bunu net olarak söylüyoruz; eğer Kıbrıs Türk halkını daha fazla oyalama noktasına devam edilecekse, görüşmelerin, 28 Haziran’dan sonra ya Kıbrıs’ta adil bir anlaşma ya da ayrılıkla  sona ereceğinin Birleşmiş Milletler tarafından  açık bir şekilde ortaya konmasını bekliyoruz” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, dün Lapta Belediyesi’nin Karşıyaka’da inşa ettiği Karşıyaka Atatürk Parkı’nı hizmete açtı.

Atatürk heykeli, meydan, düğün alanı, rekreasyon alanı, hayvanat bahçesi ve restorandan oluşan park, yaklaşık 1 milyon 90 bin TL’ye mal oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak Lapta Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Antalya Kemer Belediyesi’nin hediye ettiği Atatürk heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Ardından açılış konuşmaları yapıldı. Konuşmaları Başbakan Hüseyin Özgürgün, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün eşi Neşe Aytugan Gül yaptı.

Törende ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün açılış için gönderdiği mesajlar okundu.

Lapta Turizm Festivali kapsamında yabancı ülkelerden gelen konuk ekiplerin gösterileriyle devam eden tören, meydan, düğün alanı, restoran, hayvanat bahçesi ve rekreasyon alanının gezilmesiyle sona erdi.

ÖZGÜRGÜN: “ÜLKE İNSANINA HİZMET, SEVGİ VE YÜREK İSTER”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Karşıyaka’daki törende yaptığı konuşmada, hizmetin bir sevda işi olduğunu belirterek, ülke insanına hizmet etmenin sevgi ve yürek istediğini vurguladı.

“Bayrak ve ülkeye sevdalı olmak hizmetin ilk adımıdır” diyen Özgürgün, Lapta Belediye Başkanı Namsoy ve ekibini, beldeye kazandırdığı yatırım ve hizmetler nedeniyle kutladı.

“MAKAMLAR GEÇİCİ, HİZMET VE YATIRIMLARIN KALICI”

Belediyenin öz kaynaklarıyla beldeye önemli bir eser kazandırdığını ifade eden Özgürgün, makamların geçici, hizmet ve yatırımların kalıcı olduğuna vurgu yaptı ve kişilerin yaptıkları hizmet ve kazandırdıkları eserlerle hatırlanacağını söyledi.

Başbakan olarak, ülkede hayata geçen, değer kazandıran her türlü hizmet ve çalışmaları saygı ve sevgiyle karşılayarak destek verdiklerini belirten Özgürgün, Lapta Belediye Başkanı Namsoy’un park alanına kapalı spor salonu talebini değerlendirerek Karşıyaka’ya en iyinin kazandırılmasına destek vermeye çalışacaklarını kaydetti.

MÜZKARE SÜRECİ

Konuşmasında Kıbrıs müzakere sürecine de değinen Başbakan Özgürgün, hükümetin Kıbrıs konusunda her aşamayı dikkatle takip ettiğini belirtti ve süreç devam ederken ülkede yatırımların da devam etmesinin önemine işaret etti.

“5’Lİ KONFERANS ARA İSTENMESİ NEDENİYLE DAĞILDI”

Müzakerelerin 28 Haziran’da İsviçre’de devam edileceğine işaret eden Özgürgün, 5’li konferansın 6 ay önce, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın ara istemesi nedeniyle dağıldığını anımsattı.

“ANLAŞMANIN BU GÜNE KADAR GERÇEKLEŞMEMESİNİN SEBEBİ; YUNANİSTAN VE GÜNEY KIBRIS’IN UZLAŞMAZ TUTUMU” 

“Şimdi 28 Haziranda yeniden biz İsviçre’de olmak durumundayız. Ama şunu söylemek zorundayım: Kıbrıs Türk halkı bu topraklarda eşit hakkını ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini ortaya koyacak, tek yanlı garanti ve müdahale hakkını ortadan kaldırmayacak bir anlaşmaya her zaman hazırdır” diyen Özgürgün, anlaşmanın bu güne kadar gerçekleşememesinin sebebinin Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın uzlaşmaz tutumu olduğunu söyledi.

Bunun için,  48 yıldır devam eden görüşmelerin bir nihayete erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Özgürgün, şunları ifade etti:

“28 HAZİRAN’DAKİ SÜREÇ BİR SON OLMALI”

“48 yıldır konuşulmayan hiçbir şeyin kalmadığı Kıbrıs konusunda artık 28 Haziran’daki süreç, bir son olmalıdır. Bunu net olarak söylüyoruz. Eğer Kıbrıs Türk halkını daha fazla oyalama noktasına devam edilecekse, bu görüşmelerin, 28 Haziran’dan sonra ya Kıbrıs’ta adil  bir anlaşma ya da ayrılıkla sona ereceğinin Birleşmiş Milletler tarafından  açık bir şekilde ortaya konmasını bekliyoruz.”

“ESER; İMKANSIZLIKLARINOLDUĞU DÖNEMDEKİ VAROLUŞ MÜCADELESİNİ ANIMSATTI”

Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye adada bulunmadığı ve imkansızlıkların olduğu dönemde varoluş mücadelesi verdiğini anımsatan Özgürgün, hayata geçen eserlerin Kıbrıs Türk halkının bu özelliğini anımsattığını söyledi.

NAMSOY: “KARŞIYAKA’YA PARK KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Karşıyaka’ya belediyenin kendi kaynaklarıyla park kazandırmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Atatürk Parkı’nın hayata geçmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

Atatürk Heykeli’nin kardeş Antalya Kemer Belediyesi tarafından hediye edildiğini belirten Namsoy, açılışına OHAL nedeniyle katılamayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve onu temsilen gelen eşi Neşe Aytugan Gül’e teşekkür etti.

GÜL: “ULU ÖNDER ATATÜRK HER ZAMAN YAŞATILACAK”

Antalya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün eşi Neşe Aytugan Gül ise yaptığı konuşmada, Lapta Belediyesi’nin Karşıyaka’da gerçekleştirdiği projeye Ulu Önder Atatürk’ün heykelini hediye ederek katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Atatürk’ün her zaman yaşatılacağını vurguladı.

Gül, daha sonra eşi Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün açılış töreni için gönderdiği mesajı okudu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu