“Protokol Öğretmen Adayları İçin Son Derece Önemli”

‘İşimiz Eğitim, Gücümüz Eğitim’ sloganıyla hareket eden Kıbrıs Türk Eğitimciler Birliği, Lefke Avrupa Üniversitesi ile Atatürk Öğretmen Akademisi arasında imzalanan Akademik işbirliği protokolü ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Birlik tarafından yapılan açılamada, her iki eğitim kurumu arasında yapılan işbirliği protokolünün ‘Akademik İşleyişin Bir Gereğidir’ denildi ve protokolün ‘öğretmen adayları açısından da son derece önemli olduğuna dikkat çekildi.

Son günlerde kamuoyunun sıkça tartıştığı konular arasında ilk sıralarda yer alan Lefke Avrupa Üniversitesi ile Atatürk Öğretmen Akademisi arasında imzalanan Akademik işbirliği protokolünü, Kıbrıs Türk Eğitimciler Birliği (KTEB) de gündemine aldı.

İmzalanan protokolü; üniversite olgusu ve akademik camianın evrensel nitelikleri bağlamında değerlendirdiklerine dikkat çeken KTEB,  açıklamasının devamında ise:  “Atatürk Öğretmen Akademisi’nin, 1990 yılında Kıbrıs Bilim Vakfı tarafından kurulan ve KKTC’nin önemli bir devlet vakıf üniversitesi olan Lefke Avrupa Üniversitesi ile işbirliğine gitmesi, özellikle Öğretmen Akademisi’ndeki öğretmen adayları açısından önemli bir gelişmedir. Nitekim bu protokolle, akademideki öğrencilerin hiçbir hakkına dokunulmadığı gibi, diplomalarının uluslararası düzeyde tanınırlığı sağlanacak ve yurtdışından gelen deneyimli öğretim üyeleri sayesinde çok yönlü akademik çalışmalara imkan veren bir ortam yaratılacaktır. Eğitimin bütünselliği gerçeğinden hareket eden Kıbrıs Türk Eğitimciler Birliği açıklamasının sonunda ise böylesine önemli bir çalışmanın, yıllardan beri tanık olunan kısır ve fikir üretemeyen ideoloji temelli tartışmalara kurban edilmeyerek hayata geçirilmesini ve Üniversite adası olma yolunda ilerleyen ülkemizdeki diğer kurumlar arasında da benzer işbirliği anlaşmalarının ivedilikle gündeme getirilmesini temenni ederiz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu