Restoranlarda Ramazan Endişesi

Pandemi sürecinde ekonomik sorunların giderilmesi için kanun teklifinde sunulan yeni ekonomik destekler yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe beklenen etkiyi yaratmadı.

Amerikanınsesi.com’da Hilmi Hacaloğlu’nun haberine göre yeni ekonomik destekler ne bar ve restoran çalışanlarını ne de sahiplerini memnun etti.

Söz konusu kanun teklifi yüzde 20 olan kurumlar vergisi oranını 2021’de yüzde 25; 2022’de ise yüzde 23 oranında uygulanmasını öngörürken, bu işyerlerinde çalışanların Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonu’ndan karşılanması ve Nisan ve Mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara 1500 lira ödeme yapılması yer alıyor.

Destekler ihtiyaçları karşılamaktan çok uzak

Hilmi Hacaloğlu’na konuşan 35 yıldır garsonluk yapan Cumhur Teyim, 1500 liralık desteğin çalışanların ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu söylerken, Bir başka garson Adem Mert ise Kısa Çalışma Ödeneği’nin kalkmasının hizmet sektörünü derinden sarsacağı görüşünde bulunuyor.

KÇÖ 3 ay daha uzatılmalı

Bugüne kadar toplam 3.8 milyon işçinin yararlandığı kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) için 28 milyar TL’lik ödeme yapılan İşsizlik Sigortası Fonu’nun uygulamanın devam etmesine imkan tanıdığını belirten sektör temsilcileri ise aksi durumda uygulamadan en son yararlanan 1.3 milyon kişinin işsiz kalacağına vurgu yapıyor.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu