Rus turistlere ilginç Türkiye turu satışları başladı!

Uluslararası ödeme sistemleri Visa ve Mastercard’ın faaliyetlerini askıya alması ile yurtdışı alışverişlerinde sorun yaşayan Ruslara Türkiye’deki bankalardan kart çıkarmak için paket tur satışlarına başlandı.

Banka kartı çıkarma imkanının Rus tur operatörlerinin Türkiye tur paketlerinde ek seçenek olarak sunulduğunu yazan İzvestiya gazetesi, Pegas Touristik’in turistlere Vakıfbank ve DenizBank gibi Türkiye’deki iki bankadan birinde banka kartı sahibi olmaları için teklif verdiğini ve hizmetleri için yaklaşık 200 dolar komisyon alındığını bildirdi.

Tur operatörünün bir çalışanına göre Türk bankası VakıfBank’tan hesap açmak için 115 dolar komisyon alındığı kaydedilirken, DenizBank’ta açılacak hesap için komisyon alınmadığı, ancak hesapta en az 100 dolar para olması gerektiği ve hesap üzerinden dört ay içinde en az bir işlem yapılmasının zorunlu olduğu ifade ediliyor.

DenizBank’ın aksi takdirde hesabı iptal ettiği açıklanırken, bir diğer tur operatörü Intourist, Ermenistan ve Özbekistan’da banka kartları çıkarmayı teklif ediyor.

İntourist halkla ilişkiler direktörü Daria Domostroyeva, çevrimiçi tur rezervasyonu yaparken paket tur satış sepetine uluslararası ödeme sistemleri Visa ve Mastercard logolu Türk banka kartları hizmetinin eklenebileceğini söylerken, şirketin bu hizmetten 30 ila 260 dolara kadar komisyon aldığını sözlerine ekledi.

Domostroyeva, halihazırda Özbekistan’ın banka kartı başvuruları çerçevesinde Rus turistler arasında en popüler destinasyon olduğunu da sözlerine ekledi.

İzvestiya’ya konuşan turizm sektörü temsilcileri, Türkiye’de hesap açmak için özel belgeler hazırlamaya gerek olmadığını söylerken çevrimiçi alınabilecek vergi numarası, otelden bir ekstre ve pasaport bulundurmanın yeterli olduğunu, öte yandan Türk bankasında daha geniş kapsamlı ve yasal olarak hesap açabilmek için bir Rus vatandaşlarının bu ülkede oturma iznine sahip olması gerektiğin de aktardı.

Bununla birlikte Rus vatandaşlarının Türkiye’ye açtığı banka hesabını Rusya Federal Vergi Servisi’ne deklare ederek yabancı bir ülkedeki hesabı hakkında bilgi vermesi gerektiğini söyleyen Corteos hukuk platformunun CEO’su Dmitry Markin, “Çoğu zaman kimse turistleri bu konuda uyarmadığı için 4 bin ila 5 bin rublelik ceza alıyorlar” diye konuştu.

Kaynak
Turizm Aktuel

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu