Ruslar Acil Alternatif Arayışında… Listede Hangi Ülkeler Var?

Rusya’da Türkiye uçuşlarının 1.5 ay süreyle durdurulmasının yankıları devam ederken, turistlerin sabırsızlıkla bekledikleri Mayıs tatili için “acil alternatif destinasyon” arayışı gündemde.

Rusya hükümetinin resmi yayın organı olan Rossiyskaya Gazeta’da yer alan haberde, şu anda alternatif aday olarak Mısır’ın öne çıktığı belirtildi.

2015’de Sina Yarımadası’nda düşen Rus yolcu uçağının bomba ile düşürülmüş olma şüphesi üzerine, Mısır’a yönelik tüm uçuşlar durdurulmuştu.

Rusya 2018 yılında sadece Kahire’ye uçuşlara yeniden izin vermiş, Mısır’ın tatil beldelerine charter izni verilmemişti.

Şimdi pazar Şarm El-Şeyh ve Hurghada ile doğrudan uçuşların yeniden başlaması bekleniyor.

Bir gün önce Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile bu tatil köyleri arasındaki hava trafiğinin yakın gelecekte yeniden başlayabileceğini söyledi.

Uzmanlar, eğer Rusya hükümeti seferlere başlama kararı ilan ederse, tur operatörlerinin bir hafta içinde Mısır’a tur satışlarını başlatmaya hazır olduklarını belirtiyor.

TÜRKİYE’NİN YERİNİ ALMASI MÜMKÜN DEĞİL

Mısır, Türkiye’ye gidemeyen turistlerin bir bölümünü “yasak döneminde” ve Mayıs tatilinde ağırlayabilir ama uzmanlara göre Türkiye’nin yerini alması hem hizmet kalitesi hem de aşırı sıcaklar nedeniyle zaten mümkün değil.

DİĞER ALTERNATİFLER

turkrus.com’un haberine göre; bazı turizmciler de Mayıs tatili için Türkiye yerine Bulgaristan ve Güney Kıbrıs’ı pazarlamaya çalışıyor.

“RUSLAR MAYIS TATİLİNİ EVDE GEÇİRECEK” YORUMU

Sonuçta Türkiye’nin kapasitesi ile kıyaslanamayacak bu alternatifler bakıldığında, yerli turizm destinasyonlarında da hem yer kalmadığı hem de fiyatların arttığı hesaba katıldığında, yüz binlerce Rus’un Mayıs tatili Türkiye yerine evlerinde geçirecekleri yorumu güçleniyor.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu