Ruslar Yılbaşı Tatili İçin En Çok Hangi Ülkeleri Tercih Ediyor?

Rusya’daki tur operatörleri, ülkede yaklaşan uzun yeni yıl tatilleri için Ruslar arasında en popüler yabancı destinasyonun Mısır olduğunu belirtti.

Rusya’nın en büyük tur operatörlerinden olan Tez Tour, yeni yıl tur paketi başvurularının toplam hacminde Mısır destinasyonunun payının yaklaşık yüzde 35 olduğu bildirilirken, ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Maldivler’e yapılan turların payının yüzde 20 olduğu, Türkiye’nin payının ise yüzde 15 olarak kaydedildiğini açıkladı.

TUI Rusya, yeni yıl tatillerinde en popüler yurt dışı destinasyonları arasında Türkiye’nin yüzde 29 payla lider olduğunu vurgularken, ikinci sırada yüzde 25 ile BAE’nin yer aldığını, üçüncü sırada ise yüzde 22 ile Mısır’ın bulunduğunu bildirdi.

Rusya’da yeni yıl tatilini geçirmek isteyen müşterilerinin de çok fazla olduğunu açıklayan tur operatörü TUI, yerli destinasyonlara olan ilginin yüzde 18 olduğunun altını çizdi.

Şirket, yeni yıl tatil taleplerinde Maldivler’in payının yüzde 4 olduğunu ve Küba’nın yüzde 1 paya sahip olduğunu da ekledi.

Tur operatörlerine göre, bu yılki yeni yıl tatili tur paketleri satış hacimleri, 2020’nin göstergelerini aşarken, yeni yıldan iki ay önce Rus turistlerin aktif bir şekilde tur almaya başladığı da ifade edildi.

Tez Tour, genel olarak rezervasyonlardaki hacimlerin şu anda 2019’daki aynı dönem seviyesinde olduğunu vurgularken, geçen yılın dinamiklerinden önemli ölçüde daha yüksek olduğunu da açıkladı.

Gazetemru.com’un haberine göre şirket; geçtiğimiz yıl Ruslar sadece dört yeni yıl tatili seçeneklerinde sadece dört ülkenin mevcut olduğunu hatırlatırken, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Maldivler arasındaki taleplerin neredeyse eşit olarak dağıldığını belirtti.

Bununla birlikte Rusya’nın yerel destinasyonları arasında Moskova’da yeni yıl kutlamalarına yönelik talebin arttığını da kaydeden uzmanlar, iç turizmde Soçi, Kazan, Veliky Ustyug, Sheregesh ve St. Petersburg’un yeni yıl tatilleri için talep gören destinasyonlar arasında yer aldığını aktardı.

Ülke içinde yeni yıl tatili taleplerinin 1.5 kat arttığına işaret eden Tez Tour, tur fiyatlarının ise 2020’ye göre ortalama sadece yüzde 5 ile yüzde 10 oranlarında yükseldiğini ekledi.

UÇAK BİLETİ SATIŞLARI NE DURUMDA?

Çevrimiçi uçak bileti satıcısı Aviasales, 1 Eylül – 4 Ekim arasında Rusların en sık 27 Aralık 2021 – 10 Ocak 2022 döneminde uçak bileti rezervasyonu yaptırdığını duyururken, yerli destinasyonlar arasında yüzde 18 payla Moskova’nın lider olduğunu, ikinci sırada ise yüzde 10’luk payla St. Petersburg’un geldiğini aktardı.

OneTwoTrip seyahat planlama hizmeti Basın Servisi Başkanı Elena Shelekhova, Rusya’nın iç destinasyonları arasında Moskova, St. Petersburg ve Adler şehriyle birlikte en çok Krasnodar, Mineralnye Vody, Kaliningrad ve Simferopol’e bilet talepleri kaydettiklerini söylerken, yurt dışı destinasyonlarda ise lider noktanın Türkiye olduğunu, bu ülkeyi Moldova, Ermenistan, BAE, Gürcistan ve Sırbistan’ın takip ettiğin ifade etti.

“Şu anda yurt dışı destinasyonlara yapılan rezervasyonların çok yoğun olduğu söylenemez. Ancak 2020’nin aynı dönemine kıyasla yurt dışı uçak bilet rezervasyonlarının payı iki katından fazla arttı ve toplam satış hacimleri yüzde 9 daha yüksek” diyen Shelekhova, bu verilerin gün geçtikçe artış göstereceğini düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Genel olarak yeni yıl tatilleri için Moskova’dan Rusya’nın farklı bölgelerine uçak bileti fiyatlarında ortalama tutarın bir yıl öncesine göre yüzde 2 ve iki yıl öncesine göre yüzde 10 daha düşük olduğunu ileten uzmanlar, St. Petersburg kalkışlı seferlerde ise bilet ortalamalarının yüzde 12 daha ucuz olduğunu, 2019’a göre ise bilet fiyatlarının yüzde 20 daha düşük olduğunu vurguladı.

Aviasales, Rusya’daki ortalama uçuş maliyetinin değişmediğini ve gidiş-dönüş bileti ortalamalarının yaklaşık 10 bin ruble olduğunu söylerken, geçtiğimiz yıla kıyasla Türkiye’ye uçuşlarda ortalama bilet fiyatlarının bin ruble düşerek 20 bin rubleye gerilediğini bildirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu