Rusya’nın Yeni Low Cost Havayolu Firması: Citrus

Rusya’da daha önce hükümet tarafından gündeme getirilen yeni düşük maliyetli havayolu şirketinin adı Citrus olurken, S7 Airlines bünyesinde 2022 yılı itibariyle seferlerine başlayacağı açıklandı.

Rus havayolu firması Aeroflot bünyesinde faaliyet gösteren ilk düşük maliyetli havayolu şirketi Pobeda’dan sonra ikinci yerli havayolu şirketi olacak Citrus markasının ana renginin pembe olacağını bildiren S7 Group Yönetim Kurulu Başkanı Tatyana Fileva, bu proje için şirketin 3 milyar Ruble’ye kadar yatırım yapmayı planladığını iletti.

CITIES OF RUSSIA: CITRUS

Filev Ailesi’ne ait olan S7 Group, oluşturulacak düşük maliyetli havayolunun adını Citrus olarak belirlerken, ismin açılımının İngilizce “Cities of Russia” (Rus şehirleri) olduğu da vurgulandı.

İLK UÇUŞLAR TEMMUZ 2022’DE

Tatyana Fileva, yeni havayolu şirketinin öncelikli güzergahlarının Moskova ve bölgesi dışındaki diğer şehirlerarası noktalar olduğunu belirterek, “Şirket filosu için ilk dört Airbus A320neo uçağı teslimatı için şimdiden bir ön anlaşma imzalandı. İlk üç yılda Citrus filosunu yılda altı ila sekiz uçak artırmayı planlıyor. Tahminlerimize göre 2024 yılında düşük maliyetli havayolu şirketinin 20’den fazla uçağı olacak” diye konuştu.

Gazetemru.com’un haberine göre ilk uçuşların Temmuz 2022’de yapılması planlanırken, yeni düşük maliyetli havayolu Citrus’un ilk faaliyet yılında yolcu trafiğinin yaklaşık 1 milyon yolcu olacağı, 2024’ten itibaren ise 6 ile 7 milyona ulaşması planlanıyor.

Düşük maliyetli havayolunun ilk karını 2024’ün sonunda göstermesi beklenirken, proje yatırımının geri ödeme süresinin dört yıl olarak tahmin edildiği de açıklandı.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu