Ruya; “Erdoğan’ın Trump’la Pazarlığı Sert Olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye yapacağı ziyaret ve Trump’la görüşmesi Rusya tarafından yakından izleniyor. Ruslar, Erdoğan’ın Trump’la pazarlığının sert geçeceğini düşünüyor.

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (RİSİ) Başkan Danışmanı ve Ortadoğu uzmanı Yelena Suponina, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretini değerlendirirken, Türkiye’nin ABD ile değil, Rusya ile birlikte hareket etmesinin Türkiye için daha yararlı olacağını söyledi.

“ERDOĞAN KİN BESLEYECEK BİR LİDER DEĞİL”

Rus medyasından Sputnik’e konuşan Suponina, Erdoğan’ın büyük bir lider olduğunu, kin besleyecek bir lider olmadığını ve Ortadoğu için çok hassas bir süreçten geçildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“ERDOĞAN’IN TRUMP’LA PAZARLIĞI SERT OLACAK”

“Erdoğan’ın ABD’yle ilişkilerine ve Ankara-Washington hattındaki son gelişmelere gelince ise, Erdoğan’ın kin besleyecek düzeyde bir lider olduğunu söyleyemem. Biz büyük liderlerin politikalarından bahsediyoruz. Bu konular çok hassas. Erdoğan ABD’de pazarlık yapacak. ABD Başkanı Donald Trump ve Erdoğan arasındaki pazarlık sert olacak. Bence Türkiye, dört güvenli bölge konusuna çok önem vermeli.”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu