Savaşan; 21 Aralık Gerçeklerini Akılda Tutarak Geleceği Planlamalıyız!

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Savaşan, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

21 Aralık gerçeklerini ve yaşattıklarını unutmamak gerektiğine işaret eden Savaşan, 55 yıl sonra bugün hala Kıbrıs’ta kalıcı bir antlaşmaya varılamamış ise bunun içteki ve dıştaki gerçek sorumlularının samimiyetle görülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kazanımlarımızı, şehitlerimize, gazilerimize, kahraman larımız ile Türkiyemize borçluyuz…

21 Aralık sürecinin çok büyük acıları içinde barındıran onurlu bir direniş olduğunu belirten Savaşan, “bu gün Kıbrıs Türk Halkı’nın varlığından ve eksikliklerine rağmen devletimizden bahsedebiliyorsak bunu Aziz şehitlerimize, gazilerimize ve kahraman ülke insanımız ile Türkiyemize borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

En önemli kazanımımız devletimizdir…

Kıbrıs Türkleri’ni yok etmek ve Ada’yı Yunanistan’a bağlamak amacı ile Akritas planının yürürlüğe konarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal edildiği, Kıbrıs Türkleri’nin hükümetten atıldığı, devlet çalışanlarının işten çıkartıldığı ve on binlerce kişinin göç etmeye zorlandığı 21 Aralık gerçeklerini ve yaşattıklarını her zaman akılda tutularak geleceği planlamak gerektiğine dikkat çeken Ahmet Savaşan, “en önemli kazanımımız devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Geleceğe umutla bakabilmek için haklarımıza sonuna kadar sahip çıkmalı ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisine sıkı sıkıya sarılmalıyız” dedi.

Savaşan mesajının sonunda, “21 Aralık acılarının bir daha tekrarlanmaması temennisiyle, vatan, millet sevgisi ve kırılmaz bir cesaretle Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlüğü için canını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu