Savaşan: “Kadın ve kızlarımızın güçlendirilmesi temel hedef olmalı”

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ülkemizde kadın istismarı, kadınlara uygulanan şiddet, cinsiyet ayrımcılığı gibi konularda halen istenilen yere gelinemediğinin altını çizen Savaşan, kadın ve kız çocuklarının toplumsal konumlarının daha da güçlendirilmesinin temel hedef olması gerektiğini vurguladı.

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI…

Kadının toplumdaki rolünün, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden biri olduğuna işaret eden Savaşan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınların fırsat eşitliğinden tam ve etkin şekilde yararlanması, kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddetin önlenmesi alanlarında var olan eksikliklerin gerçekçi bir bakış açısıyla tespiti ve bunların en kısa sürede giderilmesine ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

KADIN HAKLARI İLE KALKINMA ARASINDA ÖNEMLİ BİR BAĞ VAR…

Birleşmiş Milletler, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemiyle, kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi ile yoksullukla mücadele, kalkınma ve refah arasında önemli bir bağ olduğunu ortaya koyduğunu da anımsatan Savaşan, kadınların ücret, insan onuruna yakışır iş ve çalışma ortamı, barınma hakkı, seçme ve seçilme hakkı gibi konularda eşit haklara sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

KADINLARIN SOSYAL VE SİYASAL HAYATTAKİ KONUMU GÜÇLENDİRİLMELİ…

Kadının sosyal ve siyasal hayattaki konumunun güçlendirilmesinin şart olduğunu ifade eden Dr. Ahmet Savaşan, savaştan ve şiddetten arındırılmış, insanca yaşam koşullarının ve eşitliğin egemen olacağı bir Dünya dileyerek, “genelde bütün emekçi kadınların, özelde ise analarımızın ve kız çocuklarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarız” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu