Savaşan: Kıbrıs’ta Yeni Fikirlere İhtiyaç Var!

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Savaşan, Kıbrıs Rum ve Türk taraflarının ortak vizyon eksikliği, hatta örtüşmeyen ve git gide uzaklaşarak, farklılaşan vizyonlarının ortada durduğu bir dönemde, Türkiye’nin büyük desteği ile kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin süren varlığını, sürdürülebilir gelecek için çok daha kıymetli kıldığına işaret etti.

15 Kasım cumhuriyete sahip çıkma meselesidir…

15 Kasım’ın, hedefe varış için halkın azim ve dayanıklılığını, mücadele kabiliyetini ve kararlılığını, hürriyete bağlılığını Dünya’ya gösteren tarihi bir gün olduğunu ifade eden Savaşan, “15 Kasım, yalnızca çocuklarımızın bugün özgürce yaşamaları için kendilerinden vazgeçmeyi bir an için bile düşünmeyen kurucu atalarımızın ve analarımızın aziz hatıralarına bir vefa meselesi değildir. Bu mesele güzel adamız üzerinde yaşamsal varoluşuna kastedilen bir halkın özgür bir gelecek için verdiği mücadelede toplumsal iradesinin sembolü olan cumhuriyetine sahip çıkma meselesidir” dedi.

Ülke içi katmadeğerin artması için çalışıyoruz…

Sağlık Turizmi Konseyi’nin diğer pek çok sorumlu kurum, kuruluş ve bireyle birlikte cumhuriyetin temsil ettiği değerleri yaşatmak ve uluslararası topluma anlatmak için gece gündüz çalıştığını belirten Ahmet Savaşan, “samimiyetsiz politikalarla ve acımasız ambargolarla Kıbrıs Türk Halkı’nı izole etmeye çalışanlara inat, her yeni gün somut projeler üretiyor ve ülke içi katmadeğerin artmasına yardımcı olmak için uğraşıyoruz” dedi.

Kısır döngüden bir an önce çıkılmalı…

Kıbrıs’ta yeni fikirlere ihtiyaç olduğunun altını çizen Savaşan, “Kıbrıs’ta aynı şeyleri söylemekten, aynı konuları aynı eksek içinde ve aynı zeminde konuşup da bir sonuç alamamaktan ve oluşan kısır döngüden bir an önce çıkılması gerektiğine vurgu yapan Ahmet Savaşan, bu konuda uluslararası topluma da büyük görev düştüğüne de dikkat çekti.

 Gerçekçi bir çözüme neden ulaşılamadığı ortaya konulmalı…

Kıbrıs Rum Liderliği’nin siyasi eşitliği bulandırmaya çalıştığını, federal ortaklıkların en temel olmazsa olmazı paylaşma anlayışına ters açıklamalar ve önerilerde bulunduğunu belirten Savaşan, “Kıbrıs Türk Halkı’nın büyük çoğunluğunun talebi olan, devlete, egemenliğe ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisine sahip çıkarak geleceğin güvence altına alınacağı bir çözüme neden varılamadığının artık ortaya konması zamanı gelmiş ve çoktan geçmiştir” dedi.

Mesajının sonunda 15 Kasım’ı yaratan mücahitlere, mukavemetçilere, Güvenlik Kuvvetleri mensuplarına, Kıbrıs Türk Barış Harekatı mensuplarına, şehitlerimize ve ailelerine, gazilerimize ve her zaman yanımızda olan Türkiye’mize minnetlerimizi sunarız diyen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Savaşan, halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu