Savaşan: Küçük, Toplumsal Menfaatleri Kişisel Menfaatlerden Önde Tuttu

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Savaşan Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 35’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Dr. Küçük’ün Kıbrıs olaylarının Dünya çapında yankı bulduğu ve tarihte iz bıraktığı önemli bir zaman kesitine “Kıbrıslı Türk Lider” olarak damgasını vurduğunu belirten Ahmet Savaşan, Küçük’ün hayatı boyunca toplumsal menfaatleri kişisel menfaatlerden önde tuttuğunun altını çizdi.

 Küçük’ün yüreklerde silinmez bir yeri var…

1931 yılında muhtelif gazetelerde köşe yazarlığı yapmaya başlayan ve  1943 yılından itibaren de çıkarmaya başladığı Halkın Sesi gazetesiyle halkı aydınlatma ve örgütleme yolunda büyük bir çaba gösteren Dr. Küçük, hekimlik ve fikir adamlığı yanında iyi bir teşkilatçı olduğunu birçok savunma örgütü kuruculuğuna önderlik ederek de ispatlamıştır” diyen Savaşan, Dr. Fazıl Küçük’ün halkçılığı, mücadele azmi ve özverisiyle yüreklerde silinmez yer edinen ve tarihinin en kritik döneminde Kıbrıs Türk Halkı’nın liderliğini cesaretle üstlenen eşine zor rastlanan bir kahraman olduğunu vurguladı.

 BM’nin sonuç odaklı bir süreci başlatması gerekiyor…

Dr. Küçük’ün Türkiye olmadan Kıbrıs Türk Halkı’nın var olamayacağını her zaman dile getirdiğine işaret eden Savaşan, Küçük’ün varoluş mücadelesini örgütleyerek ENOSİS’e kararlılıkla karşı durduğunu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden yolu açtığını ifade etti. Kıbrıs Türk Halkı için öncü bir lider olan Dr. Fazıl Küçük’ün mücadelesinin iyi anlaşılması ve yetişen nesillere de anlatılması gerektiğinin altını çizen Ahmet Savaşan, Adada adil, kapsamlı ve sürdürülebilir bir çözüme ulaşılması ve bölgede barış ile istikrarın egemen olabilmesi için BM’nin gerçekleri görerek takvimlenmiş ve sonuç odaklı bir süreci başlatması gerektiğinin altını çizdi.

Savaşan mesajının sonunda, Merhum Dr. Fazıl Küçük’ü derin bir üzüntü ve özlemle anıyor, kutsal hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu