Serdar Denktaş, 21-25 Aralık Milli Mücadele Ve Şehitler Haftası Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

“Siyasi Eşitliğimizi, Egemenliğimizi Zafiyete Düşürecek, Garantörlüğü Sulandıracak Her Türlü Plana Karşı Güçlü Durmalıyız”

 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 21-25 Aralık Milli Mücadele Ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Denktaş mesajında, sonu gelmeyecek yeni bir müzakere sürecinin başlatılmak istendiğine işaret ederek, “siyasi eşitliğimizi, egemenliğimizi zafiyete düşürecek, garantörlüğü sulandıracak her türlü plana karşı güçlü durmalıyız” dedi.

Gelecek nesillerin mevzilerde olmayacağı, Kıbrıs Türkü’nün hak ve çıkarlarını güvence altına alacak yarınlar sağlanması gerektiğini kaydeden Denktaş, içteki sıkıntıların hoşgörü ve diyalogla çözülebileceğini söyledi.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, şöyle dedi:

“Milli mücadele ve varoluş yıllarında vatan uğruna gözünü kırpmadan canlarını feda ettiği, şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimiz, gazi olan mücahit ve mücahide halkımızın sayesinde kurulan devletimizin ve bayrağımızın gölgesinde, bugün başımız dik, güven ve huzur içinde yaşıyoruz. Bize can verilerek ve kan dökülerek emanet bırakılan vatan topraklarına, bağımsızlık, egemenlik ve özgürlüğümüzün güvencesi olan devletimize sahip çıkmak bizim en büyük vazifemizdir.”

Lefkoşa’da, Ayvasıl’da, Larnaka’da, Kaymaklı’da ve Kıbrıs’ın diğer yerlerinde şehit düşenlere rahmet dileyen, gazilere şükranlarını sunan Denktaş, Güvenlik Kuvvetleri ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerine güveninin sonsuz olduğunu da kaydetti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu