Sizi Değiştirecek Destinasyonlar…

İnsanlar özellikle buhran dönemlerinin ardından hangi destinasyonları tercih eder? Zorlu dönemlerin ardından destinasyon tercih ederken insanların bilinçaltında hangi unsurlar yer alır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Eski Genel Müdürü İrfan Önal, özellikle buhran dönemlerinin ardından insanların destinasyon tercihlerinde rol oynayan unsurlar ve destinasyonlardan beklentilerine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

İrfan Önal, “Sizi değiştirecek destinasyonlar…” başlıklı yazısında buhran dönemleri sonrasında öne çıkan destinasyonların temel özelliklerine dikkat çekti.

İşte İrfan Önal’ın kaleme aldığı “Sizi değiştirecek destinasyonlar…” başlıklı yazısı:

—O—

SİZİ DEĞİŞTİRECEK DESTİNASYONLAR…

İnsan bazen değişmek ister; özellikle buhran zamanlarının hemen ardından bu arayış yoğunlaşır, hoşumuza gitmeyen yönlerimizden kurtulmak isteriz ya da kendimizi daha iyi hissetmek için edinmek istediğimiz yeni alışkanlıklar veya yeni ortamların arayışı içine gireriz.

Bu durum çok normal bir şeydir ve zaman zaman bunu yapmamız da gereklidir. İşte tam bu noktada, yani arayışta olduğumuz böyle zamanlarda bazı yerler öne çıkacaktır.

Size, aradığınız değişimi vadeden, yeni alışkanlıklar kazandıracak ve hayatınızın bundan sonraki bölümü için yeni bir bakış açısı yakalamanıza yardımcı olacak yerler…

Bu yerlerin ruhu ve sizlerde uyandırdığı duygular bambaşkadır, sizi sarar ve içene çeker, bir anda orayı sever ve yaşamak istersiniz.

İşte böyle yerler sizi değiştirecek destinasyonlardır…

Kimliği olan, tarzı ve yaşam vaadi ile bir iddia ortaya koyan ve ziyaretçisini kavrayan destinasyonlar…

Böyle yerleri ziyaret ettikten sonra evinize dönüşte beraberinizde sadece hediyelik eşyalar getirmezsiniz…

Yaşamak istediğiniz değişimi yakalamış olarak yeni bir alışkanlık da sizinle beraber gelir ve onu devam ettirme arzunu yaşarsınız. Bu yerler sizi kendisine bağlar ve tekrar ziyaret edeceğiniz zamanı iple çekersiniz.

Bazı destinasyonlar bu etkiyi olağanüstü doğal güzellikleriyle gerçekleştirirler, her yerde göremeyeceğiniz doğal oluşumlar sizi büyüler ve düşüncelerinizi değiştirir.

Bazı yerler ise sunduğu yaşam deneyimiyle sizi etkiler, sizi kendisine çeker ve yeni alışkanlıklar kazandırır.

Bazı yerler de sizi o kadar derinden etkiler ki yaşamınızın o döneminde orada bulunmanızın bir şans olduğunu düşünürsünüz.

İşte destinasyonlar açısından değerlendirdiğimizde sözünü ettiğimiz arayışları insanlara verecek destinasyon olmak, onları değiştirmek ve kendisine bağlamak amaç olmalıdır.

Böylece her bir ziyaretçinin kalabalıklar içinde kaybolmadan ziyaret ettiği yer ile bir bağ kurması sağlanmış olur…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu