TAK 44 Yaşında… Akıncı: “TAK Çok Önemli Bir Görev İfa Ediyor”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) çok önemli bir fonksiyon ifa ettiğini, yazılı basının çok büyük bölümünün TAK’tan tedarik edildiğini ve ajansın kamuoyu oluşturulmasında son derece önemli bir rol oynadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, kuruluşunun 44’üncü yıl dönümü vesilesiyle ziyaretler yapan Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu’ndan bir heyeti kabul etti.

OBJEKTİF VE DOĞRU HABERCİLİK

TAK’ın Kıbrıs Rum basınının Türkçe’ye çevrilmesi görevi de bulunduğunu dolayısıyla hem içteki hem de Güney Kıbrıs’taki gelişmelerin TAK aracılığıyla kamuoyuna sunulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “TAK’ın objektif ve doğru haberciliğinin ne kadar altı çizilmesi gereken önemli bir konu olduğunu belirtmeye gerek yok” dedi.

TAK’ın bina da dahil altyapı ve personel eksikliğine atıfta bulunan Akıncı, “TAK’ın güçlü olması, personel, binası ve diğer altyapı eksikliklerinin giderilmesi son derece önemlidir” dedi.

Akıncı, personel eksikliği ile ilgili “(Kamuda) Bazı yerlerde yığılma, bazı yerlerde eksiklikler yaşanıyor bu da son derece çarpık ve düzeltilmesi gereken bir yönümüz. Eksik olan yere yeterli ve yetkin eleman istihdam edilmesi gerekiyor, ne yazık ki bu bizde böyle yürümüyor” dedi.

Erken seçim dönemine girilmesiyle TAK’ın objektif ve doğru haberciliğinin öneminin bir kez daha hissedildiğini belirten Akıncı, “Temennimiz 7 Ocak’tan sonra, çok daha hak ettiğimiz ve daha insanca yaşanabilir ortam oluşturulmasıdır” dedi.

YENİ HÜKÜMETE TMK KONUSUNDA ÇAĞRI

Cumhuriyet Meclisi tarafından görev süresi iki yıl daha uzatılan Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) ile ilgili çağrısını yineleyen Akıncı, şöyle konuştu:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı sonrası TMK bir o kadar daha önemli bir hale geldi. TMK’nın hızlı bir şekilde karar üretmesi ve ürettiği kararları gereğini yerine getirmesi çok önemli. Görev süresinin uzatılması yeterli değildir, görev süresi içerisinde yapılanlardır önemli olan… Yeni Hükümetin TMK’nın daha hızlı çalışması ve sonuç üretebilmesi, kararlarının yaşama geçirebilmesi adına gerekli kaynağı yaratmayı ele alınması gerekiyor.”

Akıncı, trafikten çevreye pek çok alanda sorunların bulunduğunu ancak bunların niyet olduğu takdirde çözülebileceğini ifade etti.

AKKOR

TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor ise TAK personelinin, sayı olarak kısıtlı olması ve bina sıkıntısına rağmen üstün performansla hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Akkor, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerde haber akışının sağlanması adına Cumhurbaşkanlığı’na gösterdiği iş birliğinden dolayı teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu