Tatilciler Erken Rezervasyon Dönemini Pas Geçiyor

Pandemi koşullarına uygun farklı seçeneklerdeki erken tatil rezervasyonları ile sektörü canlandırmak isteyen turizm şirketleri umduğunu bulamadı. Erken rezervasyon satışlarının bu yıl yüzde 25’te kalması bekleniyor.

Geçen yıl turizme can suyu olan yerli turistin yeni sezonda da tesis doluluklarında belirleyici olması düşünülüyor. Turizmciler, pandeminin etkisini hesaba katarak, erken rezervasyon du. Buna rağmen rezervasyonlarda istenilen rakamlara ulaşılamadı.

Bu yıl tatilcilerin daha çok “son dakika rezervasyonu” yapabileceğini belirten turizmciler, rezervasyonlarda ocaktan sonra hareketin artacağını tahmin ediyor.

TATİLSEPETİ GENEL MÜDÜRÜ KORAY KÜÇÜKYILMAZ: BAHAR AYLARINDA TALEBİN HIZLA İVME KAZANMASINI BEKLİYORUZ!!!

Şu anda yüzlerce otel erken rezervasyon dönemi için satışa açıldığını ancak taleplerin, pandeminin yarattığı belirsizlik nedeniyle şu anda istenen seviyelerde olmadığını kaydetti.

TATİLCİLER HALA TEMKİNLİ, TALEP HAZİRANA YOĞUNLAŞIYOR

Ancak aşı haberleriyle talepte yavaş ama sürekli artış gördüklerini ifade eden Küçükyılmaz, “Açıkçası, pandemi bütün süreçleri olumsuz etkiledi. Tatil yapmak isteyen tüketicilerin pandeminin yarattığı belirsizlikler nedeni ile kaygıları var. “Yeniden seyahat yasakları gelir mi, oteller açılmayabilir mi?” gibi sorular, müşterilerimizde endişe yaratıyor. Bu da misafirlerimizin önemli kısmını uzun vadeli planlar yapamamaya itiyor. Geçen yıl ile kıyaslandığında şu anda çok düşük talep söz konusu. Yaz sezonu yaklaştıkça, Mart – Nisan aylarından itibaren talebin hızla ivme kazanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

TOURISTICA’NIN YÖNETİM KURULU BAŞKANI BURAK TONBUL: TATİLCİLER HALA TEMKİNLİ

Touristica’nın Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul ise “Pandemi öncesi yıllardaki erken rezervasyon döneminde mayıs sonuna kadar satışların yüzde 70’ini gerçekleştiriyorduk. Bu sene erken rezervasyon satışlarının yüzde 25’te kalacağını tahmin ediyoruz. Tatilciler hala temkinli. Aşı çalışmaları ile birlikte satışların da hız kazanacağını düşünüyoruz” dedi. Şu anda ödeme erteleme kampanyası misafirlerinin büyük ilgisini gördüğünü söyleyen Tonbul, bu ilginin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ifade etti.

JOLLY CEO’SU MERT VARDAR: TALEP HAZİRANA YOĞUNLAŞIYOR

 

“Genel olarak pandemi nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın temizlik, hijyen ve sağlık açısından yapılan denetimleriyle 30 oda ve üzerindeki tesislere verilen Güvenli Turizm Sertifikası kapsamındaki tedbirlerle birlikte 2020’nin son aylarında kampanyamız başladı. Misafirlerimizin rezervasyon tutarının sadece %25’ini ödeyerek tatillerini planlayabildiği ve konaklama tarihinden 72 saate kadar kalan tutarı tamamladığı, kesintisiz iptal hakkı ve fiyat farkı iade garantili “Yaz Erken Rezervasyon” kampanyamız kapsamında taleplerin artarak devam ettiğini görüyoruz. Rezervasyonların özellikle haziran ayının ikinci yarısından sonraki dönemler için yoğunlukta olduğunu söyleyebiliriz.”

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu