TDP’nin 2018 Seçim Manifestosu Hazır!

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’nin 17 ayrı konu başlığını ele alan teknik komitelerinin bugün toplanarak aylardır süren çalışmalarını tamamladığı ve “2018 Seçim Manifestosu”nun hazır hale getirildiği açıklandı.

TDP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada, ‘TDP Seçim 2018 Strateji Toplantısı’nın bugün Girne Vuni Otel’de yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Genel Başkan Cemal Özyiğit, parti yetkilileri, komite üyeleri ile aday adaylarının katıldığı toplantıda, ‘Eğitim’, ‘Gençlik ve Spor’, ‘Bayındırlık, Ulaştırma ve Şehircilik’, ‘Tarım ve Hayvancılık’, ‘Ekonomi ve Maliye’, ‘Turizm’, ‘Kültür ve Sanat’ , ‘Sağlık ve Gıda’ ‘Çevre ve Ekoloji’, ‘İnsan Hakları ve Hukuk’, ‘Yerel Yönetimler’, ‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik’, ‘Kamu Yönetimi’, ‘Kooperatifçilik’, ‘Enerji ve Doğal Kaynaklar’, ‘Dışişleri’ başlıklarını ele alan komiteler gün boyu çalışarak raporlarını çıkardı.

Komitelerin ortaya çıkardığı metinler kitapçık haline getirilerek toplumla paylaşılacak.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ocak ayında yapılacak seçimlerde toplumun karşısına donanımlı adaylar ve yapısal sorunlara çözüm üretebilecek içerikli bir manifesto ile çıkma sözü verdiklerini, bu doğrultuda çok önemli mesafeler kat ettiklerini belirtti.

Partililer, sempatizanlar, gönüllüler, sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan geniş bir kadronun yaptığı çalışma ile ortaya içerikli bir seçim manifestosu çıkarıldığını belirten Özyiğit, emek veren katkı koyan herkese teşekkür etti.

Bir yandan manifesto çalışmalarını yürütürken, değer yandan da milletvekilliği aday kadrosu için çok titiz ve dikkatli bir çalışma yürüttüklerini, bugüne kadar parti içerisinde emek veren, çalışan ve üreten ekip arkadaşlarının yanı sıra, alanında uzman çok değerli insanların da aday adayı olarak ekiplerine dahil olduğunu söyleyen Özyiğit, aday sıralamalarının ise 25 Kasım tarihinde tüm ilçelerde üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek seçimlerle belirleneceğini açıkladı.

Toplumun artık somut bir şekilde değişim istediğini, bu değişim için de dürüst siyasilere ve dürüst siyasi yapılara ihtiyaç olduğunu belirten Özyiğit, “Ne mutlu bize ki bu temel özelliğimiz toplumda da karşılık bulmaktadır. TDP, geleneğinden gelen öğretisi ile sosyal demokrasiyi temel alan anlayışı doğrultusunda toplumu ileri taşıyacak, bireysel değil toplumsal menfaati öngören, yapısal sorunların çözümünü sağlayacak plan ve projelerle iddialı bir şekilde toplumun karşısına çıkacaktır. Bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu