Tekne Ve Yat Kiralama

Geçtiğimiz yılın ardından güzel bir tatil yapmak, sizin de hakkınız. Hem tatilinizin keyfini çıkarmak hem de Covid-19 süresince kendinizi olabildiğince korumak için mürettebatlı tekne kiralama alternatiflerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Böylece deniz ve güneşin keyfini çıkartırken düşünmeniz gereken tek şey bir sonraki rotanız olur. Sizlere tatiliniz boyunca özenle yardımcı olacak mürettebatınız ve göz kamaştırıcı tekneniz ile muhteşem bir tatil sizi bekliyor. Şimdi mürettebatlı tekne kiralama ile hayallerinizin tatiline yelken açın. Fakat unutmayın ki bu kiralamayı yapmadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar olabilir.

Tekne ve Yat Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yat ile yaptığınız yolculuklar, yani mavi yolculuk yaptığınız hiçbir tatile benzemeyecektir. Belirlediğiniz süre boyunca o yat sizin eviniz olacaktır. Deniz, güneş ve doğa ile iç içe olduğunuz süre boyunca farklı yerler keşfederek yeni dünyalara adım atacaksınız. Alışı gelmiş tatil algınızdan çok farklı olan bu konsepte adım atmadan önce üstünde geçmeniz gereken bazı adımlar olabilir. Bu yazımızda sizler ile yat kiralarken dikkat edilmesi gerekenleri paylaşarak tatilinizin sorunsuz geçmesinde yardımcı olacağız.
Yat kiralayarak tatil yapmak özellikle pandemi sonrasında birçok kişinin tercihi haline geldi. Sadece aileniz ve sevdiklerinizle olabileceğiniz, istediğiniz yerlere gidebileceğiniz bu özel konsept, sosyal mesafe kurallarına uyarak tatil yapabilmenin en iyi yollarından biri. Bundan dolayı, yat kiralamak hem sağlığınız hem de tatiliniz için mükemmel bir seçenek.

1. Seçeneklerinizi Belirleyin

Bu unutulmaz yolculuğa çıkmadan önce seçeneklerinizi belirlemek önünüzü daha iyi görmenizi sağlar. Bütçeniz, olacağınız kişi sayısı ve nasıl bir deneyim yaşamak istediğinize göre bir yat türü seçebilirsiniz. Yat türlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

• Gulet
• Motoryat
• Trawler
• Yelkenli

Bu dört seçenek arasında en uygunu tamamen size bağlıdır. Lüks gulet tekne ve yatlar size şık, üst kalite bir tatil imkânı sunarken motor yatlar ile yolcuğunuzu hızlı ve konfor içinde geçirebilirsiniz. Trawler tekneler, ilk defa denize açılacak olanlar için hem güvenliği hem de rahatlığı ile biçilmiş kaftandır. Yelkenli tekneler ise eğer kullanabiliyorsanız kendiniz kiralayıp kullanabilirsiniz. Kısacası, en uygununu seçmek için elinizdeki imkanları değerlendirmek çok önemlidir. Kaç kişi olacağınız, bu geziden ne beklediğiniz önem taşımaktadır. Seçeneklerinizi belirledikten sonra tam olarak aradığınız tekneyi Tekne Kiralama ile bulabilirsiniz. Farklı seçenekleri, ilgili hizmeti ve kullanımı kolay ara yüzü ile tatiliniz için hayallerinizdeki yatı bulabilirsiniz.

2. Yol Haritanızı Çıkartın

Yat ile tatil yapmanın en güzel yanı rotanızı istediğiniz gibi çizecek olmanızdır. Eğer yolculuğa çıkmadan önce gideceğiniz yerlerin bir rotasını çıkartırsanız tatilinizin kaç gün süreceğini belirlemiş olursunuz. Bu şekilde, tatiliniz için ayıracağınız bütçenizi öğrenebilirsiniz. Bununla beraber, her yolculuk sizin için yeni bir macera olacağı için doğru mürettebat ile yola çıkmak çok önemlidir. Kaptanınızın ve mürettebatın yol haritanıza aşina olması sizin güvenliğiniz ve konforunuz için oldukça hassas konulardan biridir. Bundan ötürü yolculuğunuzu önceden planlamanız size kolaylık sağlar. Eğer yol haritanızı çizerken emin olmadığınız noktalar varsa burada profesyonel yardım alabilirsiniz

3. Yolculuğunuza Dahil Olan Hizmetleri İnceleyin

Kiralamak için seçtiğiniz yatın fiyatına dahil olan hizmetleri inceleyin. Her seçeneğin sizlere sunacağı farklı fırsatlar olabilir. Bazı seçenekler tam pansiyon bir işletmenin sunduğu servisleri sunarken, bazısında yemekler fiyata dahil olmayabilir. Önemli olan burada çizdiğiniz rota boyunca ihtiyaçlarınızın ne olduğudur. Eğer duracağınız noktalarda yerel lezzetleri denemek istiyorsanız fiyata dahil yemek seçenekleri aradığınız olmayabilir. Bu nedenlerden ötürü ne istediğinizi bilmek, rotanızı çizmek ve bütçenizi belirlemek yolculuğunuzun daha keyifli geçmesini sağlar.

4. Yat Kiralamadan Önce Neden Plan Oluşturmalısınız?

Tatilinizin en önemli adımını oluşturacak yat tercihiniz için Yat Kiralama adresini ziyaret edebilirsiniz. Yatınızı seçtikten sonra da tatilinizin geri kalanını planlayabilirsiniz. Tercihinizi yaparken belirli bir plana sahip olmanın önemini inceleyelim;

• Son zamanlarda var olan talebe karşı artan seçenekler de yat kiralamak isteyenlerin kafasını karıştırabiliyor. Bütçe, yat türü, rota gibi noktaları belirlemek ne istediğinizi anlamınız konusunda netlik kazanmanızı sağlayabilir.
• Planlama yapmak daha güvenli ve rahat bir yolculuk yapmanızı sağlar.
• Yolculuğunuzun keyfini detaylara takılmadan rahatça çıkartabilirsiniz.

5. Nasıl Tekne ve Yat Kiralarım?

Elbette güvenli bir şekilde Tekne kiralama işlemini nasıl yapacağınızı aktaracağız. Bunun için uzun uğraşlar vermenize ya da saatlerce zaman harcamanıza hiç gerek yok. Lüks Tekne Kiralama adresi olan platinyatcilik.com’a tıklamanız durumunda sandığınızdan çok daha fazla sayıda seçenek karşınıza çıkıyor.

• Web tarayıcınızı kullanarak www.platinyatcilik.com sitesine giriş yapınız.
• Ana sayfada yer alan “Tekne Yat Ara” bölümünü kullanabilirsiniz.
• Bu bölümde size tekne adı, tekne tipi, min kabin sayısı, min.max tekne uzunluğu ve min.max fiyat gibi sorular sorulmaktadır.
• İlgili soruları doldurduktan sonra “Arama” butonuna basınız.
• Karşınıza girdiğiniz kriterlere uygun tekne ve yatların listesi gelecektir.
• Bunlardan dilediğinizi seçerek web sitesi üzerinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.
• Ya da Platin Yatching & Sailing firmasına ait telefon numarasını arayabilirsiniz. Yapacağınız görüşme sayesinde istediğiniz tarihlerde tekne ve yat kiralayabilirsiniz.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu