“THY Yeni Bir Havayolu Firması Kuracak” İddiası

Habertürk’ün havacılık yazarı Güntay Şimşek, Türk Hava Yolları’nın yeni bir havayolu firması kuracağını öne sürdü. İşte detaylar…

Habertürk havacılık yazarı Güntay Şimşek, Türk Hava Yolları’nın, Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli, bölgesel uçuşlar yapacak yeni bir havayolu firması kuracağını ön sürdü.

İşte Güntay Şimşek’in konuya ilişkin kaleme aldığı satırlar:

“En başından ifade edeyim; bu bilgi direkt Türk Hava Yolları (THY) kaynaklarımdan değil. THY ile çok yakın bağları olan önemli isimlerden yaklaşık bir aydır duyduğum bir haber.

THY, Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli, bölgesel uçuşlar yapacak yeni bir havayolu kuracak. Böylece hem bu havalimanının güçlü şirketi Pegasus ile maliyet hesapları etkinleştirilmiş bir şirketle rekabet edecek, hem de Anadolujet’i dönüştürmek yerine sıfırdan yeni bir şirket kuracak.

Daha önce Anadolujet markasının ayrı bir şirket olarak konumlandırılacağı THY yöneticileri tarafından da ifade edilmişti. Fakat bu stratejiden vazgeçilip, yeni bir şirket kurma eğilimine girilmiş. Başına da halihazırdaki THY Genel Müdür Yardımcılarından birisi geçirilecekmiş.”

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu