TKP Yeni Güçler Görneç Örgütü Kuruldu.

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni GüçlerGörneç Örgüt Başkanlığına İbrahim Sönmezler getirilirken; Yönetim Kurulu Mehmet Şah, Ersan Maraşlı, Uğur Sanverdi, Ahmet Şah, Arif İnce, Ergün Paşa, Mustafa Lord ve Ahmet Şensoy’dan oluştu.

Görneç’te düzenlenen törene TKP Yeni Güçler Kurucular Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı ile kurucu üyeler Mustafa Emiroğulları, Mehmet Davulcu, Memduh Çeto ve birçok partili katıldı.

Etkinlikte konuşan Çakıcı, TKP Yeni Güçler’in kurulduğu ilk günden itibaren tüm bölgelerde örgütlenme çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve yoğun bir şekilde çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Çakıcı örgütlenme çalışmaları çerçevesine bugün de Görneç Örgütün oluşturulmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve örgütün kurulmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür etti.

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni GüçlerKurucular Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, “Geniş bir kitleye hitap eden ve merkezde yer alan bir parti oluşturduklarını” söyledi ve hedeflerinin ilk seçimde iktidar olduğunun altını çizdi. TKP Yeni Güçler olarak sokağa hızlı çıktıklarını ifade eden Çakıcı, Kıbrıs Türk Halkından olumlu tepkiler aldıklarını, TKP Yeni Güçler’e siyasi yelpazenin farklı kesimlerinden vatandaşın üye olduğunu söyledi. Çakıcı, bazı siyasi partilerle güç ve iş birliği çalışmalarını başlattıklarını, bu çerçevede ilk olarak Sosyal Demokrat Parti (SDP) ile son olarak Birleşik Kıbrıs Partisi ( BKP) görüşmeler yapıldığını ve bu çalışmalarının sonunda ülke siyasetine yeni bir soluk, yeni bir alternatif yaratacaklarını dile getirdi.

Çakıcı, “Kıbrıs Türk halkının mevcut yapılardan ve siyasi partilerden memnun olmadığını, UBP- DP Azınlık Hükümetinin son günlerde yaptıkları zamlarla ezilen kesimleri ve orta direği yok etmeye çalıştıklarını,  halkın büyük bir kısmının mutsuz ve ekonomik olarak dar da bulunduğunu, çok büyük insan kesiminin bankalara borçlu olması nedeniyle zor durumda olduğunu ama hükümetin dar ve orta gelirli vatandaşı korumakla ilgili icraatlarda bulunması gerekirken bazı zengin kodamanları korumaya çalıştıklarını, böylelikle ülkede sosyal adaletin bozulduğu ve toplumda önemli bir kemsinde mutsuzluk hâkim olduğunu ifade etti.

Çakıcı, yakın zamanda asgari ücrete yapılan traji-komik artışla Kıbrıs Türk Halkı açlık sınırın altında yaşamaya mahkûm edildiğini ifade etti. UBP-DP azınlık hükümetinin projesiz bir hükümet olduğunu herhangi bir konuda herhangi bir adım atmadığını söyleyen Çakıcı, ilk seçimlerde iktidar olacaklarını ve yolsuzlukları sorgulama mekanizmasını hayata geçireceklerini belirtti. Çakıcı son olarak, “TKP’nin geniş bir kitleye hitap edeceğini, TKP’nin memlekette ezilen tüm kesimlerin sesi ve soluğu olacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu