“TKP Yeni Güçler Hızlı Şekilde Büyüyor”

Anayasamızın tanıdığı siyasal örgütlenme hakkını kullanan 97 yurttaş tarafından kurulan Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. 

TKP Yeni Güçler Baasın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 28 Kasım 2016 tarihinde kurulan TKP Yeni Güçler, aradan geçen iki buçuk aylık sürede hızlı bir örgütlenme süreci içine girerek toplum içinde yeni ve güven veren siyasi bir alternatif olma yolunda önemli mesafe kat etmiştir denildi..

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’den istifa edenler yanı sıra partisiz durumdaki eski TKP’lilerle başta CTP olmak üzere farklı siyasi partilerde beklentilerine cevap bulamayan yurtsever insanların bir araya gelerek oluşturdukları TKP Yeni Güçler, var olan ve siyasi ortak noktaları bulunan siyasi partilerle de gücünü birleştirmeyi gündemine almıştır. Bu bağlamda Sosyal Demokrat Parti ile başlattığı güçlerini birleştirme çalışmalarında sona gelinmek üzeredir.

TKP Yeni güçler faaliyete geçtiği günden bu yana Lefkoşa’da Genel Merkez binasını faaliyete koymanın yanı sıra, 18 Şubat Cumartesi günü de Gazi Mağusa İlçe Merkezini hizmete koymuş bulunmaktadır.  Diğer yandan Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke ilçelerinde de İlçe Merkezlerini hizmete koymak için çalışmalarını sonlandırmak üzeredir.

Kıbrıs’ta çözüm, eşitlik, adalet, demokrasi ve insan hakları arayışında olan toplumumuz TKP Yeni Güçler’de örgütlenerek bu hedeflerine yürümektedir. Bu bağlamda, partimize sürekli katılımlar olmaktadır. Son olarak 100 (yüz) yeni yurttaşımızın partimize katılımı gerçekleşmiştir.

Ülkemizin içinde bulunduğu politik yapıda yurttaşların siyasi partilere üye olmada bir takım fiili sıkıntılarla karşılaştığı gerçeğine karşın TKP Yeni Güçler, başka siyasi oluşumlarda yapıldığı gibi üyelerini gizli tutmak ya da tuttuğunu söylemek yerine izlediği açıklı politikasına uygun olarak her türlü bilgiyi kamuoyuyla paylaşmayı tercih etmektedir. Açıklık ilkemizden hareketle, partimize katılan ve ekte isim bulunan yeni üyeleri kamuoyumuzla paylaşırız.

Kıbrıslı Türk toplumunun arzu ettiği dürüst, ilkeli, barıştan, demokrasiden, emekten yana taraf olan, sözünün eri siyasi alternatifi yaratmakta kararlıyız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu