Turizmcilerin Gözü, Kulağı Hükümette

Kademeli açılım sürecinin yaşandığı ülkemizde, uzun zamandır kapalı olan otelciler ve turizmin diğer paydaşları, ısrarla açılım istiyor. “Kapalı kalmaya daha fazla tahammülümüz kalmadı” görüşünde birleşen otelciler ve acenteler, belirlenen kriterlerle faaliyete geçecekleri günü bekliyor.

ÇAĞINER: AÇILMA TARİHİ VE KRİTERLERİ BELİRLENMELİ… KITOB Başkanı Dimağ Çağıner, turizmde planlama yapabilmek için Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun belirleyeceği kriterlerle birlikte kapalı devre ve eş zamanlı olarak kademeli veya bütünsel açılım tarihi beklediklerini kaydetti.

Çağıner, buna bağlı olarak charter ve tarifeli uçuşlar ile kara kapılarından girişlerin de serbest bırakılmasının önemli olduğunu söyledi TOLUN: UÇUŞLAR SERBEST BIRAKILMALI… KITSAB Başkanı Orhan Tolun, bilet fiyatlarının düşmesi ve fiyatlarda üst limit belirlemesini ve sadece İstanbul’dan değil, Ankara ve İzmir gibi Türkiye’nin diğer illerinden de ülkemize direkt uçuşun serbest bırakılması yönündeki taleplerini yineledi.

Tolun, “Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin belirlediği şartlarda normal seferler serbest bırakılmalı” dedi Eniz ORAKCIOĞLU Ülkede pandeminin yarattığı olumsuzluklar tüm sektörleri darmaduman ederken, turizmciler de bundan nasibini fazlasıyla alıyor.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Bakanlar Kurulu’nun aldığı kapanma kararının ardından, kademeli açılımlar devam ederken, bulaşın ilk gününden beri kapalı tutulan oteller ve turizmin diğer paydaşlarının daha fazla kapalı kalmaya tahammülü kalmadı. Turizmciler, belirli kriterlerle açılım bekliyor.

Konuyla ilgili KIBRIS’a konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Dimağ Çağıner, planlama yapabilmek için kriterlerin ve açılma zamanının belirlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Belirlenecek kriterler ve tarihle, sadece Ercan Havalimanı’ndan değil, Larnaka’dan ve kara giriş kapılarından da turistin gelebilmesinin serbest bırakılmasının öneminden bahseden Çağıner, “Kapalı devre ve eş zamanlı kademeli veya bütünsel açılım tarihi ve kriterlerinin yanında charter ve tarifeli uçuşlar ile kara kapılarından girişlerin de serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun da bilet fiyatların düşmesi ve fiyatlarda üst limitin belirlenmesini, sadece İstanbul’dan değil, Ankara ve İzmir gibi Türkiye’nin diğer illerinden de ülkemize direkt uçuşların serbest bırakılması yönündeki taleplerini yineledi. Bunların yanında “Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin belirlediği şartlarda normal seferler serbest bırakılmalı” diyen Tolun, gerek ev karantinası, gerekse çift aşı zorunluluğu ile uçuşların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Çağıner: Planlama yapabilmek için kriterler ve tarih istiyoruz KITOB Başkanı Dimağ Çağıner, perşembe günü Turizm Bakanlığı’nda, turizm sektöründen temsilcilerin toplantı yaptığını, burada turizmle alakalı tüm sektörlerin taleplerinin konuşulduğunu kaydetti.

Çağıner, otelciler olarak açılmak istediklerine dikkat çekerek, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun belirlediği kriterlerle gerek kademeli, gerekse hemen açılma yönünde tarihin belirlenmesini istediklerinin altını çizdi.

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu