Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’ndan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Günsel’e Altın Madalya

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan yardım kampanyasına Günsel ailesinin yaptığı bağıştan dolayı Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’e madalya takdim edildi.

Günsel Ailesi’nin Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na yaptığı katkılarına istinaden Vakıf Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’i ziyaret ederek Altın Madalya takdim etti.

Gönül Bağımız Yardımlarla Taçlandırıldı…

Ziyarette konuşan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, Yavru vatandan Vakfa yapılan bu anlamlı bağışların 45 yıldır devam eden dayanışmanın bir simgesi olduğunu ifade ederek Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel’e bu gönül bağını bağışlarla taçlandırdıkları için yürekten teşekkür etti.

Kıbrıslı Türklerin kaderini değiştiren Ayşe’nin tatile çıktığı 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın ardından yaşanan gelişmelerin Türk Savunma Sanayi’nin de kaderini değiştirdiğini dile getiren Sadık Piyade, “Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında uygulanan ambargolar sonucunda devletimiz kendi savunma sistem ve ürünlerini yurt içinde geliştirme ve üretme iradesi karışsında hiçbir karşılık beklemeden kendi yardım desteğini ortaya koymuştur. Bunun sonuncunda da Aselsan, Tusaş, Roketsan, Havelsan, İşbir ve Aspilsan başta olmak üzere savunma sanayine öncülük eden birçok şirketin kurulmasına vesile olmuştur. TSK’nin gücünü artırmak ve projelerinde harcanmak üzere kurulan vakfımıza Kıbrıslı kardeşlerimizin destekleri gönül bağımızın kuvvetli bir parçasını göstermişlerdir. Eğitim, sağlık, Ar-Ge, inovasyon ve sanat alanlarında yaptığı yatırımlarla ülke ekonomisinin kalkınmasına büyük destek ve yön veren kuruluşlardan olan Günsel ailesinin Vakfımıza katkıda bulunmasına şükranlarımızı sunarız” diye konuştu.

Muvazzaf subaylığı döneminde Bölük Komutanı ve 39. Tümen Komutanı olarak Kıbrıs’ta görev yaptığını dile getiren Piyade, Kıbrıs halkıyla arasında büyük bir gönül bağı olduğunu, bu gönül bağının da yapılan bağışlarla taçlanmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti. Vakfın kuruluşundan bugüne kadar bağışçıların büyük desteği olduğunu dile getiren Sadık Piyade, bağışlanan her kuruşun savunma sanayinin geliştirilmesi ve Silahlı Kuvvetlerin gücünün artırılmasına katkı sağladığını söyledi.

Prof. Dr. İrfan Günsel: “Yüce Türk Milleti ile Kuvvetli Bir Gönül Bağımız Var…”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel de, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin savunma gücünün artırılmasına ve savunma sanayinin geliştirilmesine öncülük etmenin gönül bağının bir vefası olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk halkı ile Türk Milleti ve TSK arasında kuvvetli bir gönül köprüsü kurulduğunu ifade eden Prof. Dr. Günsel, “Bu topraklarda var olma mücadelesi veren Kıbrıs Türkü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında ve duacısıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin güçlendirilmesine madden ve manen destek vermeye her zaman hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, Günsel ailesi tarafından Vakfa yapılan bağıştan dolayı Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’e  altın madalya takdim etti.

Bağışlar T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile Tümgeneral Sezai Öztürk’e Teslim Edildi…

Günsel ailesi tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na yapılan bağışlar, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Cemre S. Günsel Haskasap ile Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ tarafından, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Tümgeneral Sezai Öztürk’e teslim edilmişti.

Bu Coğrafyada Kıbrıs Türk Barış Harekâtı sayesinde Özgürce Nefes Alıyoruz…

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ bağış teslimi sırasında yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkı olarak her zaman için Türkiye’nin yanında olduklarını söyleyerek, Kıbrıs Türklerinin barış harekâtlarının ne kadar önemli olduğunu en iyi bilen toplumlardan olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Şanlıdağ, “Şu an özgürce nefes alıyor, bilim ve sanat yapabiliyorsak bu coğrafyada bu, Kıbrıs Türk Barış Harekâtı sayesinde oldu.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu