Türkiye 15 Ülkeden PCR Testi İstemeyecek!

Covid-19 tedbirleri kapsamında yurt dışından gelen yolcular için zorunlu olan PCR testi, 15 Mayıs’tan itibaren aralarında İngiltere, Çin ve Ukrayna’nın da bulunduğu toplam 15 ülkeden istenmeyecek.

15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong Özerk Bölgesi, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya‘dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerden Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmeyecek. Bu ülkelerden gelen kişiler için uçuşlardan 72 saat önce alınan PCR testini ibraz etme zorunluluğu ortadan kalktı.

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü

Sayı : E-13588366-149
Konu : Türkiye’ye Girişte PCR Testi İstenmeyecek Ülkeler

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA
(İller İdaresi Genel Müdürlüğü)

Dünyayı tehdit etmeye devam eden COVID-19 pandemisinin ülkemizde kontrolüne yönelik; dünyadaki ve ülkemizdeki en güncel bilimsel gelişmeler ve deneyimler takip edilerek yoğun çalışmalar yürütülmektedir.

Gelişmeler ışığında salgının ülkeler arasında farklı yaygınlık gösterdiği görülmüştür. Bu kapsamda 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Sin Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya’dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerin Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmemesi hususunda;

Bilgilerini ve gereğini arz ederim

Doç. Dr. Fatih KARA
Bakan a.
Genel Müdür

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu