Türkiye-Yunanistan Feribot Seferleri Ne Zaman Başlayacak?

Yunanistan feribot seferleri ne zaman başlayacak? Yunanistan hava, kara ve deniz sınırları Türkiye’ye ne zaman açılacak? Yunanistan’da coronavirus pandemisi ve Kovid-19 günlük vaka sayısında son durum ne? İşte yanıtı…

Ülkelerin pandemi tedbirlerinde salgından çok siyasi ilişkileri ön planda tuttuğu bir gerçek. Bu gerçeklerden biri de Ege’de Girit başta olmak üzere 20’ye yakın adanın Mayıs ayında turizme açıldığı ve feribot seferlerinin başladığı Yunanistan ülkesi. Bu tarihte Yunanistan’da yasakların kalkması ile yerli ve yabancı turistler deniz ve havayolu ile adalara akın etti.

2020’NİN MART AYINDAN BERİ SINIRLAR KAPALI

Temmuz ayına yeni girdiğimiz bugünlerde ise bir gerçek daha var ki Yunanistan kara, hava ve deniz sınırları Türkiye’ye hala kapalı. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Uğur Çelikkol’un da dediği gibi “Geçen sene Mart ayı başından beri Ege adaları ile bağlantı koptu, sadece ticaret ve turizm taşımacılığı değil iki yaka arasındaki dostluk ve arkadaşlıklar da koptu.”

GÖZLER 15 TEMMUZ’DA

İki ülke arasındaki turizm hareketinin baş aktörü feribot firmaları da seferlerin başlayacağı günü dört gözle bekliyor. Konu hakkında ulaştığımız www.feribot.net yetkilisinden Yunanistan ile sınırların hala kapalı olmasından dolayı feribot seferlerinin de başlatılamadığını öğrendik. 2020’nin Mart ayından beri sınırların kapalı tutulduğunu ifade eden yetkili isim hava yolu şirketlerinden gelen duyuruları inceleyip takip ettiklerini bildirdi. Sınırların kapalı kalması yönündeki kararın 15 Temmuz’a kadar uzatıldığının kendilerine gelen en son bilgi olduğunu söyledi.

Olumlu haberlerin çıkması durumunda Yunanistan’a gidecekler için sefer ve vize bilgileri: Yunanistan Feribot Seferleri

YUNANİSTAN’DA KISITLAMALAR YENİDEN GELİYOR

Bu tarihten sonra konuyla ilgili güncelleme ve açıklama yapması beklenen Yunanistan’da salgındaki durum ise pek iç açıcı değil. Güncel haberlere göre geçtiğimiz aylarda vaka sayılarındaki düşüşün ardından karantina ve maske önlemlerini azaltan Yunanistan’da vakalar her geçen gün artıyor. Ülkede Pazartesi günü 801 vaka kaydedilirken, dün bu sayı bin 797’ye çıktı. Artan vaka sayılarının daha çok gençlerde görüldüğünü aktaran hükümet yetkilileri, 8 Temmuz’dan itibaren özellikle eğlence mekanlarında kısıtlamaları artıracağını açıkladı.

Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias yaptığı açıklamada, “8 Temmuz’dan itibaren restoranlar, barlar, kulüpler ve eğlence mekanları yalnızca oturan müşterilerle ve yasal kapasite kurallarına uygun olarak çalışacak” dedi.

Yunanistan’a giriş ve Yunanistan’dan Türkiye’ye dönüş koşulları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından güncellenen Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosuna göre Yunanistan’a giriş ve Yunanistan’dan Türkiye’ye dönüş koşulları şöyle:

 

8 Temmuz 2021’e kadar ülkeye giriş yasaktır. 12 yaş altı hariç yolcular ülkeye girişlerde 72 saat içinde yapılmış COVID-19 negatif test sonucu veya en son dozu 14 gün yapılmış aşı sertifikası veya en erken 2 ay en geç 9 ay içinde iyileştiğini gösteren antijen testi sertifikası ibraz etmek zorundadır. Ayrıca .travel.gov.gr adresinde bulunan Passenger Location Form doldurulma zorunluluğu mevcut. 10 güne kadar self-isolation karantina zorunluluğu vardır. Ülkeye girişte PCR testi yaptırma zorunluluğu vardır. Türk vatandaşları 8 Temmuz’a kadar bu ülkeye seyahat edemiyor.

Ülkemize gelen yolcuların en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair ilgili ülke otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden negatif PCR test sonucu talep edilmeyecektir. Fakat En az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair belge sunmayanlardan girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucu ve girişten en az 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Ülkemize gelen yolcular ülkeye giriş kapılarında örnekleme temelinde PCR testine tabi tutulabileceklerdir. Test sonucu pozitif çıkan yolcuların Sağlık Bakanlığı COVID-19 rehberi doğrultusunda tedavileri yapılacaktır. Bu kişiler kendileri ile yakın temasta bulunan kişilerle birlikte 14 günlük karantinaya alınacaklar ve 10. günün sonunda yapılacak PCR test sonucu negatif çıkması durumunda karantina sonlandırılacaktır. Bu kişilerden Hindistan mutantı taşıdığı tespit edilenlerin karantina koşulları 14. günün sonunda yapılacak PCR testi negatif çıkması durumunda sonlandırılacaktır.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu