Türkiye’den ABD’ye ŞOK Cevap

ABD Büyükelçiliği, Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu bildirdirmişti.  Türkiye de ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı.

ABD Büyükelçiliğinin Türkiye’ye vizeleri askıya aldıklarını duyurmasının ardından Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı.  ABD’deki Büyükelçiliğimize ve Başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket vizesinin yanı sıra e-Vize ve sınırda vize uygulamalarını da kapsamaktadır” denildi

Büyükelçiliğin açıklamasında kararın gerekçesi olarak, Türkiye’deki ABD Diplomatik Misyonu tarafından yapılan açıklamada, “Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ABD Misyonunun tesisleri ve personel güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır” denilmişti.

Karşılıklı yapılan açıklamalarda askıya alınan Vize kararın süresi hakkında bir ayrıntıya yer verilmedi.

ABD’nin Türkiye İçin Askıya Aldığı Vize Kararı Neleri ve Kimleri İçeriyor?

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, ‘göçmen olmayan vize hizmetlerinin’ askıya alındığı belirtiliyor. Göçmen olmayan vizeler, turistik, iş, geçici çalışma, eğitim veya tıbbi tedavi amacıyla ABD’ye geçici olarak gitmek isteyen kişilere yönelik.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu