Uçuş Kısıtlanmasının Ardından Havayolu Firmaları Programlarını Açıkladı

Rusya hükümetinin, Türkiye ile Rusya arasındaki tarifeli ve charter uçuşlarını 15 Nisan – 1 Haziran arasında sınırlandırma kararının ardından, havayolu firmaları dönüş programlarını açıkladı.

Rusya hükümetinin, Türkiye ile Rusya arasındaki tarifeli ve charter uçuşlarını 15 Nisan – 1 Haziran arasında sınırlandırma kararını duyurmasının ardından, Rusya’dan Türkiye’ye ve Tanzanya’ya uçuş seferleri bulunan yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin aldığı tedbirler şu şekilde:

S7 AIRLINES

Türkiye’den dönüş seferlerini ve tarihlerini belirterek; Türkiye’ye yapılan uçuşlar için satın alınan tüm biletlerin karşılanacağını açıkladı.

AEROFLOT

16 ve 18 Nisan’da İstanbul’dan dönüş uçuşlarını gerçekleştirecek. Ardından haftada iki kez İstanbul’dan Moskova’ya tarifeli uçuş seferleri düzenleyecek.

Aeroflot, bununla birlikte Antalya’dan Moskova’ya üç özel uçuş seferi yapmayı planlanıyor.

Antalya’dan yapılacak seferlerin 17, 24 ve 30 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleşeceği belirtildi.

POBEDA

Aeroflot’a bağlı Pobeda, bilet ücretlerini otomatik olarak geri ödeyeceğini duyurdu. Şirket tarafından Türkiye-Rusya seferleri de daha sonra bildirilecek.

UTAIR

Utair, Türkiye ve Tanzanya destinasyonlarına satılan biletleri daha sonraki tarihler ile değiştireceğini, gerektiğinde uçak bileti ücretlerini iade edeceğini açıkladı. Şirket, aynı zamanda müşterileri ile iletişimde mesajlaşma uygulamaları üzerinden chat uygulamasını kullandığını da ekledi.

URAL AIRLINES

Ural Airlines, Türkiye ve Tanzanya destinasyonlarına satılan biletlerin ücretlerini geri ödeyecek. Bu destinasyonlardan dönüş seferlerini de daha sonra açıklayacağını bildirdi.

AZUR AIR

Azur Air, bilet değişimi ve iadesi koşulları hakkında da yakın zamanda açıklayacağını bildirdi.

Öte yandan Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor), yurt dışından gelen tüm vatandaşların havalimanına inmeden önce özel form doldurması gerektiğini belirtti. Bununla birlikte yurtdışından gelen herkes, ülkeye dönüşlerinden itibaren üç gün içinde PCR testi yaptırmak zorunda. PCR testleri sonuçlanana kadar karantinada uygulaması zorunlu olan vatandaşlar, test sonuçlarını elektronik ortamda Gosuslugi’ye (e-devlet) yükleyecek.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu