Site icon KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Haber

XL Tatillerde Artış Bekleniyor

İngiltere’nin seyahat kısıtlamalarını gevşetilmesiyle birlikte, “çok kuşaklı seyahatin” (XL Holidays) ciddi bir artış yapması bekleniyor.

Hilton Hotels tarafından yayınlanan araştırma, (The Generation Game:Research Reveals XL Holidays are Set to Boom) pandemiden bu yana Birleşik Krallık’taki yetişkinlerin %72’sinin aile ve arkadaşlarla geçirdiği zamanı yeniden düşünmeye başladığını ortaya koydu.

Ebeveynlerin %65’i, 2020 ve 2021 yıllarında çocuklarının büyükanne ve büyükbabalarını, teyzelerini, amcalarını ve kuzenlerini görmeyi özlediğini ve %63’ü de bu kayıp zamanı telafi etmeye istekli olduğunu söyledi.

Birleşik Krallık’ta kitlenin yarısından fazlası (%51) gelecek yıl kardeşler, kuzenler ve büyükanne ve büyükbaba gibi geniş aile üyeleriyle zaman geçirmek istiyor.

Ayrıca, yurt dışında ailesiyle yapılan ankete katılanların %96’sı onu en son görmelerinin üzerinden 2 yıl geçtiğini ve bu nedenle katılımcıların %43’ünün bu akrabaları ziyaret etmeyi ve birlikte vakit geçirmeyi planladığını ortaya koydu.

Ankete katılan yetişkinlerin %25’i, tatillerin büyükanne ve büyükbabalara torunlarıyla kaliteli zaman geçirme fırsatı sağladığını belirtti.

İNGİLİZ TURİST NEREYE GİDECEK?

Yurt dışına gidecek kitlenin %31’i İspanya’ya, %23’ü Fransa’ya, %21’i İtalya’ya ve %18’i Florida’ya (ABD) gitmeyi planlıyor.

Ancak gelecek yıl çok kuşaklı tatilleri düşünenler yalnızca İngilizler değil. Birleşik Arap Emirlikleri’nden yanıt verenlerin %89’u böyle yapacaklarını söylüyor.

Suudi Arabistan’da %86; Türkiye’de %63 ve Rusya’da %60, pandemi sonrası tüm aile ile seyahat etmeyi planlıyor.

Kaynak : Turizm Günlüğü

Exit mobile version