Yakın Doğu Kolejinin IELTS ve SAT Sınavlarındaki Başarıları Gurur Verici…

Özel eğitim ve yabancı dil sınavlarındaki başarılarıyla ilklere imza atan Yakın Doğu Koleji, Dünya genelinde 7000’den fazla üniversite, resmi kurum ve işveren tarafından uluslararası İngilizce yeterlilik sınavı olarak kabul gören IELTS ve Amerikan üniversitelerine eğitim almak isteyen öğrencilerin girdiği SAT sınavlarında % 100 başarı elde etti.

Adayların İngilizce yeteneklerini ölçen en güvenilir sınavlardan biri olan ve 125 ülkede uygulanan IELTS sınavında değerlendirme 1 ile 9 arasında tam ve yarım puanlardan oluşan puanlamalarla yapılıyor. Yurtdışındaki bir çok üniversite lisans programlarına giriş için IELTS sınavından 6.0 almak çoğu zaman yeterli oluyor.

Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler ile Amerikan üniversitelerinde lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin girdiği ve sonuçlarını bu üniversitelere başvururken kullandıkları bir sınav olan SAT sınavı ise 1600 puan ölçeği üzerinden değerlendiriliyor. Puanlandırma essay, okuma, analiz etme ve yazma yeteneklerinin dikkate alınarak yapılıyor.

Sistemli Çalışma ve Doğru Zaman Yöntemi Sayesinde Başarıyı Yakalıyoruz…

Yakın Doğu Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Nezihe Dahlameroğlu, Yakın Doğu Koleji öğrencilerinin sınav sonuçları geçerlilik puanının üzerinde notlar alarak gurur tablosu oluşturduğunu belirtti.

Dahlameroğlu, dünyanın en popüler seviye belirleme sınavlarından birisi olan IELTS sınavları ile genellikle bir üniversite başvurusunda kişinin başarısını belirlemede, üniversiteye hazırlık kurslarındaki notlardan sonra en önemli ikinci faktör olarak kabul edilen SAT sınavlarında öğrencilerin başarılı puanlar elde etmesinden memnuniyet ve gurur duyduklarını ifade etti.

Her öğrencinin hedefleri doğrultusunda eğitim veren bir ortaöğretim kurumu olan Yakın Doğu Kolejinde öğrencilerin IELTS ve SAT sınavlarına en iyi şekilde hazırlanmasının esas alındığını dile getiren Dahlameroğlu, “Uyguladığımız sınav hazırlıklarında ilk aşama olarak kelime bilgisini artırma, dinleme, okuma, yazma ve konuşma alanlarında İngilizce yeteneğini geliştirmeye yönelik kurslar ikinci aşamada da sınavda başarılı olunması için gereken yöntem ve stratejileri öğretiyoruz. Öğrencilerin İngilizce okuduğunu anlama, gramer bilgisi, dinlediğini anlama ve yazma yeteneklerini değerlendirilmesi yanında eleştirel düşünme problem analizi ve çözme yeteneğini, matematik, eleştirel okuma-yazma bölümleriyle test eden bu sınavlara öğrenciler, tecrübeli, konusunda uzmanlaşmış eğitmenler eşliğinde güncel değişiklikleri içeren kitap ve materyaller ile eğitim görüyorlar. Ayrıca, uyguladığımız haftalık testlerle öğrencilerin gelişimlerini kontrol ediyoruz. Sınıf içi verilen ödevlerle de sınıfta öğrenilen bilgileri pekiştirmelerini sağlıyoruz. Öğrencileri bir anlamda yurtdışı hayatına hazırlayan önemli bir adım olan bu sınavlarda oluşturduğumuz sistemli çalışma ve doğru zaman yöntemi sayesinde başarılı olmanın anahtarını elde ediyoruz” dedi.

IELTS SONUÇLARI

HAZAL POLAT 8.5
AYDA CANOVA 8
ALTAN OSMANLI 8
SELİN AYFER 8
ÖZTEN KIVILCIM 8
SUDEN BLADANLI 7.5
HASAN ŞEKERLİ 7.5
ENVER OSMANLI 7.5
ÇAĞIN BEKTAŞ 7.5
MERT ÖZKALOĞLU 7.5
LAVEN MUTLUEL 7.5
GÜLTEN EMİRTANEOĞLU 7.5
UZAY KÖROĞLU 7.5
ORHAN TOKHAN 7.5
ECE ÇELİK 7.5
ASU BOLAT 7.5
ATINÇ MERT 7.5
ÖZNUR TANCER 7.5
ÇAĞAN TANLI 7
SUDE BEKTAŞ 7
DİLA ELMAS 7
YAHOR YILDIRIM 7
BERKEM DİKENGİL 7
CAN SAYIL 7
YUNUS BARKER 6.5
EKİN KAŞ 6.5
CAN ÖZGÜREN 6.5
SANEM ÇILDAM 6.5
GÜLCE YETİŞMİŞ 6.5
SELİN LİDYA ÇAKMAK 6.5
AYŞE LORD 6.5
SÖZEN SÜZAL 6.5
DİLAY POSTACIOĞLU 6
BİLGİ H. AKMAN 6

SAT SONUÇLARI

ALTAN OSMANLI 1490
ENVER OSMANLI 1450
HASAN ŞEKERLİ 1400
LADEN TEZER 1340
CEMALİYE ÖNDEROL 1240
ÇAĞIN BEKTAŞ 1220

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu