Yakın Doğu Üniversitesi “Çevre :Yaşam ve Sürdürülebilirlilik” Konferansı 7 Ekim 2019 Pazartesi Başlıyor

Yakın Doğu Üniversitesi “Çevre: Yaşam ve Sürdürülebilirlilik” konferansı Başbakan Ersin Tatar, Turizim ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ve bir çok davetlinin katılımıyla 07 Ekim 2019 pazartesi günü sabah 9.30’da Yakın Doğu Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi pembe salonda başlıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verine bilgiye göre, “Çevre: Yaşam ve Sürdürülebilirlilik” başlıklı konferans Başbakan Ersin Tatar, Turizim ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar birliği temsilcisi Recep Karamehmetoğlu ile Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç Dr Mustafa Kurt ve İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof Dr Hüseyin Gökçekuş’un açılış konuşmaları ile başlayacak.

Üç gün (7-8-9 Ekim) sürecek konferans boyunca  12’si çağrılı toplam 96 bildiri  sunulacak.

Konferans ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş; “Konferansa KKTC Üniversitelerinden de Büyük ilgi var. Sunulan bildirilerin dünyanın saygın dergilerinde  yayınlanacak olması konferansın  önemini bir o kadar daha artırıyor” dedi.

Dünyanın her tarafında, özellikle gelişmekte olan  ülkelerde çok daha büyük boyutlu çevre sorunlarının yaşandığını belirten Profesör Gökçekuş, konunun ülkemiz açısından da taşıdığı önem nedeniyle tüm duyarlı ve ilgil kesimlerin konferansa  katılıp katkı koymalarını beklediklerini söyledi.

Son olarak konferansa katkı koyan herkese teşekkür eden Profesör Gökçekuş, bu sayede hem dünyanın saygın kurum ve kuruluşlarından bilim insanlarını KKTC’nin güzide eğitim kurumlarında ağırlama fırsatı yanında yeni  işbirliği olanaklarına kapı açtıklarını , hem de KKTC bilim insanları olarak sunumlarını dünyanın saygın dergilerinde yayınlamak suretiyle ürettikleri bilginin dünyayla buluşmasını sağladıklarını belirterek “dünyalı olmanın yanısıra üniversiteli olmanın gereklerini de bu sayede yerine getirme fırsatı buluyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu