Yakın Doğu Üniversitesi Eurocup Ön Elemede Coştu

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı, Kadınlar EuroCup ön eleme turu ilk maçında İstanbul caferağa spor salonunda karşı karşıya geldiği İstanbul Üniversitesini 29 sayı farkla 82-53 yenerek rövanş maçına büyük avantaj sağladı.

Mücadelede, Yakın Doğu Üniversitesi, ilk periyodu 20-08 önde kapattı. ikinci çeyreğe ise 18-2’lik seriyle başladı ve soyunma odasına 29 sayı farkla 42-13’lük skorla önde gitti.

ydu-iusbk0115

Maçın kritiği ise şöyle;

İlk yarıda 3 sayı bölgesinden Yakın Doğu Üniversitesi 1/3, İstanbul Üniversitesi 2/18’le hücum etti. Buna karşılık iki sayı bölgesinden Yakın Doğu Üniversitesi 19/32, İstanbul Üniversitesi 5/36 isabet sağladı. İstanbul Üniversitesi hiç serbest atış kullanmadı. (Yakın Doğu Üniversitesi 3/5).

Üçüncü periyodda fark 38 sayıya kadar çıkarak Yakın Doğu Üniversitesi’nin üstünlüğü ile 66-33 sona erdi.Dördüncü periyodda ise üstünlüğünü sürdüren YDÜ 29 sayı farkla maçtan 82-53 galip ayrıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Angelica Robinson 20 sayı, 10 ribaunt, 2 asist, Bahar Çağlar 13 sayı, 6 ribaunt, 5 asist,Elin Eldebrink 18 sayı, 4 ribaunt, 6 asist, Olcay Çakır, 10 sayı, 5 ribaunt, 7 asist, Quanitra Hollingsworth 11 sayı, 9 ribaunt ile takımın öne çıkan isimleri oldular.

İstanbul Üniversitesi’nde Sasa Cado 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist, La Tanya White 10 sayı, 6 ribaund, 6 asistile oynadı.

ydu-iusbk0116

Zafer Kalaycıoğlu: “Kazanarak Başladığımız İçin Çok Mutluyuz”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, sahada gösterdikleri iyiperformansla ilk maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Kalaycıoğlu, “Elbette ki hedefimiz turu geçmek ve Avrupa ligine gitmek. Bugün takımım çok iyi mücadele örneği göstererek ve oyun sistemine sadık kalarak çok iyi bir maç çıkardı. Birinci maçı geçtik. Hedefimiz, 13 Ekim’de oynanacak maçta da galip gelerek turu geçmek. Çok iyi bir takımım var. Hedefimiz mücadele ettiğimiz tüm kulvarlarda şampiyonluğa ulaşmak, bunun içinde çalışmaya devam edeceğiz”  dedi.

Rövanş Maçı Oynanacak…

İki takım arasındaki rövanş mücadelesi ise 13 Ekim Perşembe günü oynanacak. Turu geçen ekip, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası D Grubu’na girecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu