Yakın Doğu Üniversitesinde ‘Film, Kadın, Kimlik’ Konulu Konferans Düzenlendi…

Yakın Doğu Üniversitesi, İletişim Fakültesi Film Yapımı ve Yayıncılık Bölümü tarafından, 6. Uluslararası Medya Çalıştayı kapsamında ‘Film, Kadın, Kimlik’ Konferansı düzenlendi.

Film Yapımı ve Yayıncılık Bölümü’nün 2017-2018 Bahar döneminin ilk etkinliği olarak gerçekleşen konferansta, toplumsal cinsiyet rolleri ve kadın kimliği açısından, sinemada kadın konumuna ve temsiline vurgu yapılarak birçok ülkeden film örnekleriyle karşılaştırmalar yapıldı. Toplumsal rollerin kadın kimliği üzerinde oluşturduğu baskının sinemada nasıl yansıtıldığına dikkat çekilerek, sinemada kadının yer almasıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İletişim Fakültesi Turuncu Amfi’de iki oturum şeklinde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Hakan Karahasan’ın üstlendiği konferansta, öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İzlem Kanlı “Kadın ve Türk Sineması”, Yrd. Doç. Dr. Naile Berberoğlu ise “Bilim Kurmaca Üzerinden Ben(lik’), Dr. Bilge Azgın; Tarkovsky “Filmlerindeki Mistik ve Dini Öğelerin Analiz”i, Öğr. Gör. Elnaz Nasehi “İran Sinemasının Yeni Dili: Yeni ‘Bakış’” ile Öğr. Gör. Emrah Öztürk “Feminizm ve Fantezi” adlı sunumlar yaptı.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılım ve ilgi gösterdiği konferansın ikinci basamağının gelecek akademik yıl için de planlanacağı, 2018 bahar döneminde ise öğrencilerin dönem projelerinin yer alacağı film gösterimleri yapılacağı aktarıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu