YDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi 2016 – 2017 Bahar Dönemi mezuniyet töreni Aatatük Kültür ve Kongre Merkezin’de gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; törene, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Nijerya Cumhuriyeti Büyük Elçisi , Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, Kurucu Rektör Yardımcısı Tümer Garip, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Şerife Eyyüpoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Tören ,Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıs Türklerinin Lideri Dr. Fazıl Küçük, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R.Denktaş ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Doç. Dr. Şerife Eyyüpoğlu ; “2 Bölümle Eğitim Hayatına Başlayan Fakülte Bugün 14 Bölüm,1800 Öğrencisiyle Eğitim Hayatına Devam Ediyor”

Ardından, Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Şerife Eyyüpoğlu konuşmasında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 1988 yılında İşletme ve Bilgisayar Enformatik olmak üzere 2 bölümle kurulduğunu , bugün 14 bölüm ve 1800’e yakın öğrenciye eğitim veren bir fakülte olduğunu dile getirdi.

Doç. Dr. Şerife Eyyüpoğlu; “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin amacı genç ve dinamik öğretim elemenlarımız ve sürekli güncellenen Avrupa standartlarında ders programları ile hem ulusal piyasaların ihtiyaçlarını karşılayabilen, hem de dünya ölçeğinde yarışabilecek özelliklere sahip mezunlar yetiştirmektir. Değerli velilerimiz bugün mezun olan öğrencilerimizin alacağı diplomalarla sizlerin de hakkı olduğuna inanıyorum. Sizler anne ve baba olarak bu süreçte farklı sınavlardan geçtiniz ve yaşadığınız sıkıntıları çocuklarınıza yansıtmadan onlara hep destek oldunuz. Sonuç olarak bugün sizler de mezun öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyorsunuz.”  dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu ise; bugün 120 öğrencimizin mezuniyet törenini kutlamak için buradayız diyerek, mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi..

Konuşmaların ardından Doktora ve Yüksek Lisans öğrencilerini temsilen Faysal Şerik, Lisans öğrencilerini temsilen ise Umut Karakaşlı birer konuşma gerçekleştirdi.

Törende, Azerbaycan Dans Grubunun gösterisi ise büyük alkış aldı.

2016-2017 Döneminde Dereceye Girenlere Altın Madalya ve Diplomaları Takdim Edildi

Tören daha sonra, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2016/2017 dönemi birinci, ikinci ve üçüncüsüne, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel tarafından madalyaları ve diplomaları takdim edildi.

Mezun öğrencilerin tümü diplomalarını aldıktan sonra salonu dolduran konukların alkışları eşliğinde keplerin havaya atılmasıyla tören sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu