YDÜ İletişim Fakültesi Yeni Mezunlarını Törenle Uğurladı

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi 2016 – 2017  Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni  Kütüphane Salon 4’te gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, törene, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Doç. Dr. Mustafa Kurt, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci, Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri,öğrenciler ve aileler katıldı.

Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk,Kıbrıslı Türklerin Lideri Dr. Fazıl Küçük,KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R.Denktaş ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende, Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Begüm Tekakpınar ile Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerinden Yiğit Soguç ve Ezgi Kutay’ın performansı büyük ilgi topladı.

Mezun öğrencilerin İletişim Yemini etmesinin ardından yıl içerisindeki etkinlik ve akademik çalışmaların gösterildiği video gösterisi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci; “şunu biliyoruz ki yaşamın en değerli hazinesi olan ve henüz insanoğlunun henüz hükmedemediği tek şey zaman. Zaman akıp gitmeye, değiştirmeye, dönüştürmeye devam ederken, yaşadığımız anların birikiminden ibaret olan geçmişimize sığdırabildiğimiz herşey bilgi ve deneyim olarak geleceğe yön veriyor.” dedi.

Keçeci,”öğrencikerine sık sık yaşadıkları anın niteliğini sorgulatmayı ilke edinen, derin ve bilge düşünce yapısına sahip, Merhun Doç. Dr. Atila Türk hocamızı da rahmetle anmak istiyorum.” İfadelerini kullanırken, “akıp giden 4 yılın sonunda eğitim anılarına sığdırabildikleri bilgilerle mezuniyete hak kazanan öğrencilerimiz karşınızda.” dedi.

Mezun olan öğrencilerin ailelerine de seslenen Keçeci, çocuklarıyla ne kadar gurur duyulsa az olduğunu belirtirken, öğrencilere yeni yaşamlarında başarılar dileyerek, “bizleri unutmayın” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kurt ise, edilen ietişim yeminine dikkat çekerek, yeni dünya anlayışında medyanın önemine değindi.

Kurt, söylendiği gibi ‘zamanın başı sonu var’, sözlerini  anımsatarak, eğitim sürecinin öğrenciler için hızlı aktığına emin olduğunu belirterek, gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

Daha sonra Fakülte Biricisi Nijat Özbener mezun arkadaşları adına yaptığı konuşmasında öğretim elemanlarına ve ailelere seslendi.

Ardından mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından tören geleneksel kep atma töreni ile son buldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu