YDÜ Klasik Otomobil Festivali Başlıyor.

Nisan ayındaki Tekerlekler Cirilensin gezisi ile yeni sezona merhaba Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD) ardından , 30 nisan’da bu yıl üçüncüsü tekrarlanan NG Kütahya Seramik & Cahit Necipoğlu LTD sponsorluğunda  yılın ilk Klasik otomobil rallisi ile devam etti. Derneğin Mayıs ayının vazgeçilmez organizasyonları ‘ Açık Hava Klasik Otomobil Sergisi ‘ ve  Yakın Doğu Üniversitesi katkılarıyla yapılan Klasik Otomobil Rallisi birleştirilerek , bir ‘‘ Klasik Ootomobil Festivali ‘ şeklinde 20 – 21 – 22 Mayıs tarihlerinde yapılacak.ilkkez böylesine kapsamlı bir klasik otomobil organizasyonu gerçeleştirilecek olan haftada ,Festival ,sergi ile başlayacak.
İzmir Klasik Otomobil Derneği (İZKOD) 7 Araçla Festivalde. 

Bu yıl sekizincisi tekrarlanacak olan ve her yıl çok yoğun bir katılımla yapılan ” Açık Hava Klasik Otomobil Sergisi ” Yakın Doğu Üniversitesi katkılarıyla , 20 Mayıs Cumartesi günü yapılıyor. Yakın Doğu Üniversitesi Klasik Otomobil Festivali kapsamında başlangıç faaliyeti olan sergi ,Lefkoşa Girne Kapısı , Mücahitler Parkında yapılacak . faaliyete kayıtlarımız devam etmektedir. Saat 09:00 – 14:00 arası ücretsiz olarak ziyarete açık olacak olan sergimize her türlü klasik araç katılabilir. Araçları ile katılmak isteyen klasik severler dernek sekreterliğine önceden kayıtlarını yaptırmak koşulu ile ücretsiz katılım sağlayabilirler. Sekizinci Klasik Otomobil Sergimizde yine birbirinden güzel etkinlikler de yer alacak. 2017 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasında dernek üyelerine 10 puan verecek olan sergi DJ Halil Erhan’ın müzikleri eşliğinde başlayacak. YDÜ Halk Dansları Ekibinin gösterisi ile devam edecek . Bileğine ve zarına güvenen Tavla severleri ise kıran kırana geçecek olan tavla turnuvası sergi boyunca sürecek.Merakla beklenen ve katılımcılarla halk arasında yapılacak olan ” En Güzel Klasik ” seçimi yapılacak. En çok oy alan ilk üç Klasik çeşitli ödüller de alacak. VW Grubu , Mini clup ve Kuzey Kıbrıs Klasik Jaguar Derneği yanında NEU Car Museum da en elit otomobillerini sergi alanında görücüye çıkaracak .  Daha evvel de aramıza araçlarıyla gelen İzmir Klasik otomobil Derneği (İZKOD)  dernek başkanı Murat Akarsu önderliğinde 7 klasik otomobille adamıza geldiler . Festival programını baştan sona takip edecek olan ekip ayrıca Türkiye’nin en büyük klasik otomobil envanteri ve klasik otomobil müzesi sahibi Fevzi Keskinoğlu ve eşi Sıdıka Keskinoğlu da eşlik edecek. Araçlarıyla katılmak isteyen klasikseverlerin , en geç 19 mayıs cuma öğleden sonraya kadar gerekli bilgileri dernek Asbaşkanı ve organizatör Burçin Aliusta’ya iletmeleri gerekmektedir.

Zorlu Ralli 21 Mayıs Pazar Sabahı Start Alacak.

21 mayıs sabahı saat 10.00 da YDÜ 28. Yıl Klasik Otomobil Rallisi dördüncü kez start alacak. Lefkoşa Dereboyundaki Yakın Doğu Bankası önünden start alacak olan ralli severler , Batı gölgemizin eşsiz doğa manzaraları arasında zorlu parkurların ardından öğle vakti Yakındoğu Üniversite kampüsü içerisindeki NEU CAR MUSEUM ‘da finiş görecekler. Öğle yemeği ikramı ardından yarış son bulacak. Neticeler ise yine aynı gün açıklanmayıp 22 mayıs gecesi yine NEU CAR MUSEUM ‘ da 19.30 da açılanacak. 20.00 da yapılacak ödül töreninde ise dereceye girenler kupalarına kavuşacaklar.

Yakındoğu Hastanesinden Yine Tüm Katılanlara Ücretsiz Check – Up .

Yakın Doğu Hastanesinden ise her yıl yarışa katılan tüm katılımcılara takdim edilen ücretsiz standart Check-up verilecek. Yarış faaliyetine katılım ücreti ekip başına 100 tl olacak. Yarışa ve Sergiye kayıtlar devam ediyor. Son katılım tarihi 19 mayıs cuma olarak belirlenen festival programına katılmak isteyen klasikseverler dernek Asbaşkanı / Ralli direktörü Burçin ALİUSTA’ya ulaşmaları ve kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt : 0533 855 77 99 (Burçin ALİUSTA)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu