YDÜ Müzik Öğretmenliği Bölümünden Muhteşem Konser

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı İlk Mezunlar Konseri yoğun katılımla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, AKKM Salonunun tamamen dolu olduğu konserde ilk olarak sahneyi Dr. Erkan Sülün’ün yönetimindeki Gitar Orkestrası aldığı belirtildi.

İspanyol besteci , F.M.Alvarez’in ‘La Partida’ isimli eseriyle büyük beğeni toplayan gitar orkestrasının ardından Şef Fatoş Özçelik’in hazırladığı çoksesli koro süpriz bir eserle seyirciyi etkilemeyi başardı.  ‘İzmir Marşı’ çoksesli koronun en çok alkış alan eseri oldu. Ardından sözleri Nazım Hikmet’e , müziği Mesut Cemil’e ait olan Kanatları Gümüş adlı eser  Uz. Atakan Sarı’nın düzenlemesiyle ve Fikri Karayel’in seslendirmesiyle Kıbrıs’ta ilk kez icra edildi.

Konserin ikinci bölümünde Uz. Şef Mustafa Elmas tarafından hazırlanan bölüm orkestrası sahneye çıktı.  Bandoneon icracısı Michalis Pantelides ve  Uz.Mustafa Elmas, Arjantinli besteci A.Piazzola’nın ünlü eserleri  ‘Oblivion’ ve ‘Libertango’yu bölüm orkestramız eşliğinde icra ettiler.

Müzik Olmadan da Yaşamak Mümkündür. Ama Bu, Yolunuzun Çöle de Düşmesine Benzer”

Konserin sonuna yaklaşırken Uz. Şef Mustafa Elmas Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu’nu konuşmasını yapmak üzere sahneye davet etti. Nalbantoğlu Platon’un eğitim ve sanatla ilgili sözleriyle konuşmasına başlarken , önemli Macar besteci ve müzik eğitimcisi Zoltan Kodaly’ın sözleriyle devam etti:  “Müzik olmadan da yaşamak mümkündür. Ama bu, yolunuzun çöle de düşmesine benzer. Ancak biz, insanların yaşamlarını, hayatlarının sonuna kadar bir çölde dolaşır gibi tüketmemelerini, ömrün yeşil çiçekli kırlarda geçmesini isteriz. Bu da müzikle mümkündür.’’  Nalbantoğlu’nun sözlerinin ardından Şef Mustafa Elmas ‘Batonumu ve orkestrayı son sınıf öğrencimiz Onur Burak Bilgin’e  emanet ediyorum’ diyerek Orkestra Yönetimi dersi kapsamında A. Piazzola’nın ‘Libertango’ isimli eserini yönetme fırsatını son sınıf öğrencisi Onur Burak Bilgin’e verdi.

Konser bitiminde öğrenciler mezuniyet heyecanıyla  kep attılar.  Her geçen yıl başarı seviyesini yukarıya taşıyan Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Haziran sonunda ve Eylül başında yaptığı yetenek sınavlarıyla kaliteli öğrenciler seçmeye ve Yakın Doğu Üniversitesinin sanatsal başarısını yükseltmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu