YDÜ Oluşumu, İlk İnşaatı Gönyeli Yenikent’te Yapacak

Günsel Aile Kurulu’nun kararıyla, Yakın Doğu Oluşumu’nun KKTC’nin 6 ilçesine yaparak devlete devredeceği 6 ilkokuldan ilki, Gönyeli Yenikent’te inşa edilecek.

Lefkoşa’da, Gönyeli Yenikent’te inşa edilecek okulun arazi teslimi Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Oluşum Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel tarafından gerçekleştirildi. Törende konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Gönyeli Yenikent Belediyesi’nde 14 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek okulun 500 kişi kapasiteli olacağını ifade etti.

Amcaoğlu, “Attığınız bu adım bizim için geleceği aydınlatacak bir işaret fişeği niteliğindedir. Ülkesine gönül vermiş iş insanlarımıza, ülkemizin geleceğini güçlendirmek için, devletinin yanında olma konusunda öncülük ettiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi. Oluşum Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel de ülkenin eğitimine yapılan yatırımın, geleceğine yapılan yatırım olduğuna işaret etti.Günsel, “Eğitimimize, köklerimize güç katacak 6 ilkokulu, ülkemiz ve çocuklarımız için bir an önce tamamlayacağız” dedi.

 

 

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu