Yurt Dışı Uçak Bileti Fiyatları Yüzde 40 Arttı

Coronavirus pandemisi sürecinde sınırların bir çok ülkeye kapalı olması, yabancı ülke ve uçuş sayısının sınırlandırılması, uçuş maliyetlerinde artışa neden oldu.

Mart ayında Rusya vatandaşları yurt dışında biletlere 2019’a göre ortalama yüzde 40, 2020’ye göre yüzde 55 daha fazla harcama yapıyor.

Kommersant’ın haberine göre; bazı dış hat yönlerinde uçak bileti fiyatları iki katından fazla arttı.

Biletix ve Aviasales’e göre, 2021 yılının Mart ayı başında yurt dışında rezerve edilmiş bir uçuşun maliyeti, 2019’un aynı dönemine göre yüzde 39.5’lik artışla ortalama 15.7 bin ruble oldu.

Rusya’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne ortalama bilet fiyatı 23.7 bin ruble oldu. Aynı ülkeye 2019’da ortalama maliyet 12.3 bin rubleydi.

Mart 2019’da 6.5 bin Ruble’den uçulan Gürcistan’a uçak bilet fiyatları neredeyse 2.5 kat artarak 15.7 bin Ruble’ye çıktı.

Ruslar için popüler tatil destinasyonları arasında ilk sıralarda bulunan Maldivler uçak bileti fiyatı yüzde 36 artarken Mısır uçuşu için bilet fiyatları yüzde 29 zamlandı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, Rus turistleri almaya hazır olduğunu açıklayan 40’tan fazla ülkelerden az sayıda olanının direkt uçuşa açık olduğunu, bu nedenle turistlerin İstanbul, Dubai ve Minsk gibi ulaşım merkezlerini aktarma yapmak için kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Dış hat uçuşlarda yasaklardan dolayı talep daralması yaşanırken iç hat uçuşlarına olan talebin artmaya devam ettiği kaydedildi.

Aviasales’e göre Rusya içinde Mart ayı için tek yönde rezerve edilmiş bir uçuşun maliyeti 4.83 bin ruble olarak gerçekleşti. 2019 yılında da ortalama 4.89 bin ruble olarak gerçekleşmişti.

Haberrus’un aktardığı habere göre; popüler destinasyonlardaki uçuşların maliyeti iki yıl içinde arttı. Mart ayında Soçi’ye tek yönlü bir uçuş, 2019 baharından yüzde 8 daha pahalı olarak 5.2 bin rubleye mal oluyor. Moskova’dan Simferopol’e gidiş dönüş uçak bileti de yüzde 13.2 arttı.

Kaynak: Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu