2.Ulusal Ruhsal İyileştirim Kongresi’nde Yakın Doğu Üniversitesi İki Sunumla Temsil Edildi…

Yakın Doğu Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Öz ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Meriç, Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2.Ulusal Ruhsal İyileştirim Kongresi’nde, Ruhsal İyileştirim Çalışmalarında Dezavantajlı Gruplar panelinde sunum yaptılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Prof. Dr. Fatma Öz “Dezavantajlı Gruplar ve Kadınlar” konulu panel sunumunda; kadınların gerek göç, savaş, eğitim fırsatlarında eşitsizlik gibi toplumsal nedenlerle gerekse hastalıklar, fiziksel, duygusal şiddete maruz kalma nedenleriyle riskli gurupta yer aldıklarını anlattı.  Prof. Dr. Öz, kadınların ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik hedeflerin sağlık politikalarında yer alması gerektiğini vurgulandı.

Yrd. Doç. Dr. Meltem Meriç’te kongrede, “Psikiyatri Hemşirelerinin Ruhsal İyileştirimdeki Rolü ve Potansiyeli” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda, iyileşmenin bir sonuçtan çok süreç olarak algılanması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Meriç, bu süreçte psikiyatri hemşirelerinin hastalar için iyileştirici ortamı hazırlamalarının yanında onların iyileşme potansiyellerinin farkına varmalarını sağlayarak hastalık yaşantısından buldukları anlamın ortaya çıkarılmasının, hastalığa uyum süreçlerine katkı sağlayabilecekleri belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu