200 Yıllık Binayı 5 Yıldızlı Otele Çevirecek

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki var olan turizm yatırımlarını birer birer elden çıkarırken bir yandan da geçmişte satın aldığı binaları da turizme kazandırmak için çalışıyor.

Çoğunluğu Türkiye’de olmak üzere birçok varlığını elinden çıkaran Doğuş Grubu, geçtiğimiz ay Hırvatistan’daki iki önemli turizm yatırımından çıkmıştı. Şimdi ise Doğuş Grubu, Hırvatistan’da yeni bir otel yatırımıyla gündemde…

Doğuş Grubu, 2015 yılında satın aldığı Hırvatistan’ın ikonik binalarından Maraska’nın önümüzdeki yıl dünyaca ünlü Hyatt markasıyla açılması bekleniyor.

Zadar kentinde yer alan Maraska binası 200 yıllık bir tarihe sahip.

1821’de Girolamo Luxardo adlı iş insanı Hırvatistan’ın Zadar kentinde kurduğu Maraska adlı likör markasının merkezi ve deposu olarak inşa edildi.

1944’te Yugoslav partizanları tarafından kamulaştırılan Maraska binası 1990’lı yılların sonunda ise terkedildi.

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Kerim Ülker’in aktardığı bilgilere göre; bu bina 5 yıldızlı otele dönüşecek.

Doğuş Grubu’nun Hırvatistan Yöneticisi Burak Baykan, otelin tasarım çalışmasının bittiğini dile getiriyor. Hırvat basınına konuşan Baykan, “İnşaat çalışmalarına bu sonbaharda başlamayı planladık, ancak projenin gelişimine bağlı bir dizi faktör nedeniyle fiziksel çalışmaların gelecek yıl başlayacağını düşünüyorum” dedi.

130 ODA, 160 REZİDANS

Baykan’ın verdiği bilgilere göre otelin toplam yatırım tutarı 120 milyon Euro. 130 odalı otelin Hyatt Regency markasıyla işletileceğini ifade eden Baykan, “Rezidans kısmında ise 160 yapı bulunacak. Komplekste ayrıca seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve bir çocuk alanı da bulunacak. Her rezidans 38 ila 185 metrekare arasında değişecek” diye.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu