2021’de Kişisel Markanız İle Yeni Bir Başlangıç Yapın

Kişisel markalaşma nedir ve adınızı Google’da ararsanız karşınıza ne çıkar, sorularına cevabınız “hiçbir şey” ise, muhtemelen kişisel markanızı geliştirmek için zaman harcamamışsınızdır.

Google ayak iziniz öyle değerlidir ki, adınızı doğru konumlandırdığınızda sayfaları tıklamaya bile gerek olmadan sizin kim olduğunuz bilinir . Bunun olması için, markanızın internetteki varlığınız aracılığıyla geliştirmeye zaman ayırmanız gerekir. LinkedIn ve Twitter gibi ilgili tüm sitelerde sosyal medya profilleri oluşturmakla işe başlanabilir.

İşiniz ve kendinizle ilgili makaleler yazmak, etkinliklere katılıp web sitenizde haber yapmak, biyografinizin dijital ortamda yer alması, konuk olmak, görüş bildirmek gibi örneklerle başlanabilir. Fotoğraflarınız ve yayınlarınız tutarlı olmalı ki arama motorlarında aynı kişi olduğunuz kolayca görülebilmeli.

Bazı insanlar kişisel markaları için bir logo ve tema geliştirmeyi seçerler ve bu logoların ve renklerin de adlarını içeren her sayfada tutarlı olmasını sağlarlar.

Kişisel bir marka geliştirmek çalışmayı gerektirir ve bu bir gecede olacak bir şey değildir. Ancak bunu bir kez yaptığınızda faydaları sonsuzdur.

Kişisel markanızı yaratmak için 4 neden

1. Kalabalıktan sıyrılmak

Herkes özel olduğunu, farklı ve donanımlı olduğunu düşünebilir. Üniversite dönemini ele alalım; aynı bölümü okuyan 60 öğrencili bir bölümün mezuniyet sonrası X markasına iş görüşmesine gittiğini ve bu öğrencilerden birinin de siz olduğunuzu düşünün, şöyle bir soruyla karşılaşabilirsiniz “ Seni diğerlerinden ayıran nedir?” işte bu cevabı henüz başlamadığınız bir işyerine ikna edici bir şekilde verebilmeniz için onlara bir şeyler sunmanız gerekir. Yeni mezun olduğunuzda eğitim ve sertifikaların işe yaradığı gibi profesyonel iş hayatınızda da Google ayak iziniz kapıları açar.

Kişisel markanız, belirli bir konu veya alan hakkındaki becerilerinizi ve bilginizi göstermenin harika bir yoludur.

En büyük rakibinizden çok daha bilgili olabilirsiniz, ancak birisi sizi internette ararken rakibinizi bulursa ve o, kişisel bir markaya ve profesyonel dijital varlığa sahipse, her zaman sizden daha iyi görünecektir.

Bir marka oluşturmak, hedef kitlenize ne bildiğinizi ve onu neden bildiğinizi gösterme şansınızdır ve sizi aynı fırsatlar için yarışan ancak kendi kişisel markasını oluşturmak için zaman ayırmamış olan diğerlerinden ayırmaya yardımcı olacaktır.

2. Fırsatlara yol açar

Güçlü bir kişisel marka, iş mülakatları, stajlar, şirket anlaşmaları, network fırsatları ve ortaklıklar gibi çok sayıda fırsata yol açacaktır. Kişisel bir marka, geleceğiniz için başarıya götürecek yapı taşıdır. Hem kişisel hem de profesyonel olmak üzere istediğiniz sayıda hedefe ulaşmanıza yardımcı olur ve ayrıca kariyerinizde ilerlemek için birçok fırsata yol açabilir.

3. Güven inşa eder, ilham verir

Pek çok insan, özellikle Y kuşağı neslinden olanlar, geleneksel reklamcılığı kullanan daha büyük işletmelere artık güvenmiyor.

Bu nedenle günümüzde “küçük alışveriş”e büyük bir itici güç var ve hikayeleştirilmiş reklamcılığın bu kadar başarılı olmasının nedeni budur.

İnsanların, büyük bir şirkete kıyasla onlar gibi görünen, konuşan ve onlar gibi davranan birinden satın alma ve dinleme olasılığı çok daha yüksektir.

Dolayısıyla, markanızı bir işletme gibi inşa ederseniz, ancak yine de kişisel bir cepheyi sürdürürseniz, hedef kitleniz ile aranızda güven uyandırmanız garanti olur.

4. Birisi sizi her zaman Google’da aratacak

İster üniversite için, ister yeni bir müşteri için veya gelecekteki kariyeriniz için başvuruyor olun, birisi adınızı Google’da araştıracak.

Bazı işverenler sizden internette bir varlığa sahip olmanızı beklerken, diğerleri yalnızca İnternette kötü bir itibarınız olmadığından emin olmak ister.

Kişisel bir marka geliştirmek, potansiyel işverenlere veya müşterilerinize dijital ortamda olumlu bir itibar oluşturmak için çok çalıştığınızı göstermenin harika bir yoludur.

Markanızı geliştirmeye nasıl başlamalısınız?

Başlamak için iyi en iyi yer, sosyal medya hesaplarınızı temizlemek / düzenlemektir. İnternetteki itibarınızın ne olduğunu kontrol edebilirsiniz ve böylece sosyal medyada yayınladığınız hiçbir şeyin varlığınızı olumsuz yönde etkilemesini istemezsiniz.

Başlamak için bir başka adım ise , kişisel bir web sitesi oluşturmaktır. Web sitenizi yalnızca markanızı oluşturmak için değil, hedef kitlenize değer katmak için kullanın. Bu, becerilerinizi ve deneyimlerinizi sergilemek ve ayrıca takipçilerinize değerli tavsiyeler paylaşmak için platformunuzdur.

Kendiniz için bir logo ve tema oluşturun ve tüm sosyal medya profillerinizde tutarlı olmasını sağlayın.

Ardından, hedef kitlenizin kim olduğunu belirleyin ve onları göz önünde bulundurarak bir içerik stratejisi oluşturun.

Kitlenizin ilgisini çekecek ve daha fazlası için akıllarında kalmanızı sağlayacak çekici içerikler yayınlayın, çünkü içeriğiniz hayatlarına değer katacaktır

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu