Denktaş; KKTC’ye Gönülden İnanıyoruz

Demokrat Parti (DP) Lefke X. Olağan İlçe Kongresi, Lefke Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede, iki aday yarıştı. Bölge seçmenleri için sandık kuruldu. Cemal Seyitler ve Özkan Mavioğlu’nun İlçe Başkanlığı için yarıştığı seçimlerin sonucunda Özkan Mavioğlu oy çokluğu ile yeniden DP Lefke İlçe Başkanı seçildi.

DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, ilçe başkanları, parti yetkilileri, kadın ve gençlik örgütleri ve partililer katıldı.

Kongre, başkanlık divanının seçilmesiyle başladı. Mehmet Erol Aktoprak divan başkanı oldu. Başkanlık divanının seçilmesini, saygı duruşu ve İstiklal Marşı izledi, ardından konuşmalara geçildi.

MAVİOĞLU: “BU DAVA ÜLKEYE SAHİP ÇIKMA SEVDASIDIR”

İlk olarak DP Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu konuşma yaptı. Mavioğlu, partililerin desteği ile ilçe başkanlığına seçildiğini,  geriye dönüp baktığında hem ülke, hem bölge, hem de partililer için pek çok güzel hizmetler yapıldığını, işler başarıldığını gördüğünü ve bundan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

“Bu dava samimi ve beklentisiz, gece gündüz koşan inanmış insanların davası, bu dava ülkeye sahip çıkma halkına hizmet etme sevdasıdır” diyen Mavioğlu, Lefke için ise hayata geçirilmesi planlanan çalışmaların sevindirici olduğunu kaydetti, beklentilerini aktardı.

SEYİTLER

DP Lefke İlçe Başkan adayı Cemal Seyitler ise konuşmasında, yıllardır partinin içerisinden olan biri olarak, göreve gelmesi halinde profesyonel bir ekip ile birlikte partinin bölgede oy oranlarını artırmayı hedeflediğini söyledi. Seyitler, görev süresi boyunca tek muhataplarının halk olacağını da sözlerine ekledi.

LEFKE’NİN İLÇE OLMA KARARI… DENKTAŞ: “BU AÇILIM 74’TE KENDİSİNDEN ALINAN BİR HAKKIN İADESİDİR”

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş konuşmasına, Lefke’nin ilçe olması ile ilgili UBP-DP Hükümeti’nin almış olduğu kararı değerlendirerek başladı. “Aslında bu açılım, 1974’de kendisinden alınan bir hakkın iadesidir. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Muhalefetten birilerinin bölge halkına “Sizi kandırıyorlar. Bütçede yer dahi verilmedi” şeklinde asılsız iddialarda bulunduğunu da hatırlatan Denktaş, bütçeyi hazırlayan Maliye Bakanı olarak cevap verdi. “Bu arkadaşlar bütçe ve ülke yönetiminden biraz anlasalardı maaşları taksitle ödemezlerdi” diye konuştu.

Serdar Denktaş, Lefke’nin ilçe olmasıyla birlikte zaten var olan ancak kapatılan kamu kurumlarının yeniden açılacağını, personel takviyesinin sağlanacağını belirterek, KKTC Mali bünyesinde bu konuda bir sıkıntının olmadığını söyledi.

Denktaş, DP’nin genelde ülke, özelde ise Lefke için hayata geçirmeyi taahhüt ettiği projeleri ve hayata geçirmeye başladıkları çalışmaları geniş bir biçimde bölgelilerle paylaştı.

UBP-DP HÜKÜMET İCRAATLARI… “ÜLKENİN KADERİNİ İYİ YÖNDE DEĞİŞTİRİYOR VE İYİLEŞTİRİYORUZ”

Hükümetin uyumu konusunda da konuşan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, UBP-DP hükümetinin ülkenin mali açıdan sıkıntılarını giderdiğini, gelirleri arttırarak sektörlere ait geçmiş tüm borçları da ödemek suretiyle yollarına devam ettiklerini söyledi. Denktaş, ülkenin kaderini iyi yönde değiştirdikleri ve iyileştiklerinin altını çizdi.

“2017 DAHA VERİMLİ BİR YIL OLACAK”

Geçmiş iktidardan kalan kısıtlı 2016 bütçesi ile yılı tamamladıklarına işaret eden Serdar Denktaş, buna rağmen yerel gelirleri, yerel giderlerden arttırdıklarını,  emeklisinden, memuruna, sosyal yardımından, sosyal sigortalısına kadar herkesimi kendi gelirleri ile ödediklerini, üstelik yatırım için imkânların sağlandığını da söyledi. Denktaş, 2017’nin daha da verimli bir yıl olacağına işaret etti.

“5 MİLLETVEKİLİ İLE ŞİMDİ ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ”

DP için yıllardır ‘battı, bitti’ diyenlere de yanıt veren Denktaş, son seçimlerde 12 milletvekili ile Mecliste ve iktidar da yer aldıklarını, bir müddet sonra 5 Milletvekili kaldıklarını, ardından muhalefete düştüklerini, 7 ay önce yeniden iktidara geldiklerini anımsatarak; “şimdi 5 Milletvekili ile çok daha güçlüyüz. Halkımız için mesai gözetmeksizin çalışmaktayız. Hedefimiz ülke de istikrarı sağlamak” diye konuştu.

Serdar Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın hasta yatağında verdiği nasihatler doğrultusunda bu ülkenin geleceği için çalıştıklarının altını çizdi.

s-denktas

“KKTC’YE GÖNÜLDEN İNANIYORUZ”

DP’nin bu ülkeye gerekli olduğuna işaret eden Serdar Denktaş; “DP bugüne kadar ortaya koyduğu performans, tecrübe, bilgi, birikimle, birbirine olan bağlılığı ile bu ülkeye olan sevgisi, hoşgörüsüyle bu ülkenin en önemli partilerinden biri olduğunu ispat etmiştir. Bu denenle diğer partilerden farklıyız. O nedenle, birlik ve beraberliğimiz kırılamadı. İnandığımız bir ülkü, bir lider (Rauf R. Denktaş) var. Onun ortaya koyduklarının arkasında yürürüz. KKTC’ye gönülden inanıyoruz. Bu bilinçle çalışıyor, yola devam ediyoruz.”

DENKTAŞ: “2017 YILINDA MUHTEMEL BİR REFERANDUM GÜNDEME GELECEK”

Kıbrıs konusu ve müzakere sürecine de işaret eden DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 2017 yılının Mart-Nisan aylarında muhtemel bir referandumun gündeme gelebileceğine işaret etti.

Bir müddetten beridir devam eden görüşmeleri çok yakından takip ettiğine dikkati çeken Serdar Denktaş, sürekli olarak kuşku ve soru işaretlerine yanıt aradığını söyledi.

Denktaş, “Siyasi Eşitlik, Eşit Egemenlik’ konularında maalesef çok gerilerdeyiz. Mülkiyet konusunda inkişaf nedir hala daha anlaşılmış değil. Hangi mülkler değerlendirme yapılıp, iade kapsamına girecek belli değil. Mali ve Ekonomik konularda belirsizlik sürüyor” diye konuştu.

Maliye Bakanı, böylesi belirsizlikte bir referanduma gidilmesi ve her iki taraftan ‘evet’ çıkması halinde, çok kısa süre içerisinde hayvancısından, çiftçisine, turizmcisinden, işadamına ve kamu personeli de dâhil olmak üzere her sektörde müthiş bir şekilde fakirleşme ile karlı karşıya kalınacağı tehlikesine dikkatleri çekti. Bu durumun yeni bir çatışmayı da beraberinde getireceğini söyleyerek; “benim çocukluğum ve gençliğim o çatışmaların içinde geçti. Şimdi ne çocuklarım ve torunlarımın nede ülke gençlerimin yeniden mevzilere gitmesini kabul etmem mümkün değil” dedi.

“ORTAYA ÇIKACAK METİN HALKIMIN BEKLENTİSİNİ KARŞILAMIYORSA YERİM ‘HAYIR’ CEPHESİDİR”

“Ortaya çıkacak metinde halkımın beklentileri karşılanmıyorsa yerim ‘hayır’ cephesidir” diyen Başbakan Yardımcısı Denktaş, metin ortaya çıktığı takdirde ve o metin Kıbrıs Türk Halkı’nın beklentisini karşılamıyorsa ‘hayır’ kampanyasını başlatacağını da söyledi.

CENEVRE ZİRVESİ…

İkinci kez Cenevre zirvesinde de sonucun alınamadığını kaydeden Serdar Denktaş şunları kaydetti;

“Rum, ‘Garantiler kalkmaz ve asker çekilmezse, 5’li görüşmeye gerek yok’ diyerek tavrını net olarak ortaya koydu ve masadan ayrıldı. Bizim görüşme heyetimiz ise ağlamış. Arkadaşlar Rum, karşısında ağlayan bir ekip gördüğünde, yapacağı tek şey bu ağlamayı durduracak, yüzleri güldürecek bir şeycik vermek suretiyle istediğini almaktır. Rum diyor ki ‘kaldığımız yerden devam edelim’. Biz diyoruz ki; ‘5’li görüşme olmaksızın kaldığımız yerden devam etmeye kalkmak bugüne kadar kazandık zannettiklerimizi de elimizden götürür. Bu ülke insanı perişan olur. Rum’un tek isteği Kıbrıs adasının Yunan adası olması, askerin adadan çıkması, garantilerin ortadan kalkması. Girit’te oynanan oyun Kıbrıs’ta oynanmak isteniyor. Bilincine varalım.”

Adanın iki sahibinden biri olarak Kıbrıs Türk Halkı’nın böyle bir oyuna gelmeyeceğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş; “bu Adada kendi devletimizi, kendi evimizi kurduk. Bu devletin ortadan kaldırılarak bir vilayete evirilmesi kabul edeceğimiz bir şey değil. Yaşadık bu filmi, gördük. Yeniden görmemize ihtiyaç yok” dedi.

“DEVLETİMİZLE DENGELİ BİR ÇÖZÜME VARIZ DİYEN HERKES RAUF DENKTAŞ’IN GÜVERCİNLE OLAN FOTOĞRAFINI PROFİLİNDE PAYLAŞSIN”

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş konuşmasının sonunda sosyal medya kullanıcılarına da seslenerek; “Devletimizle dengeli bir çözüme varız diyen herkese sesleniyorum. Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş’ın güvencinle olan fotoğrafını profilinizde paylaşarak dünyaya haykırın” dedi.

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali rapor okunarak aklandı, ardından seçimlere geçildi.

Kongrede iki aday yarıştı. Seçimler sonucunda Özkan Mavioğlu yeniden DP Lefke İlçe Başkanı seçildi. Kongrede, iki aday ilçe başkanlığı için yarıştı. Bölge seçmenleri için sandık kuruldu.
Cemal Seyitler ve Özkan Mavioğlu’nun ilçe başkanlığı için yarıştığı seçimlerin sonucunda ise Özkan Mavioğlu oy çokluğu ile yeniden DP Lefke İlçe Başkanı seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu’na oy birliğiyle seçilen isimler ise şöyle: Emin Bahçivan. Hasan Durukan, Ferit Kurtulan, Ekrem G. Özuysal, Erkan Çağlar, Etem Tabak, Muharrem Cemoğlu, Uğur Kaşer, Şerife Zaik, Nermin Şain, Rauf Karaca, Ersan Doğaç, Hamit Doğaç.

İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliğine seçilen isimler ise şunlar: Rauf Özhun, Ali Uysal, Kazım Federal, Kenan Kökoğlu, Vedat Aktuğlu.

LEFKE İLÇE KADIN ÖRGÜTÜ BAŞKANI FUNDA KAŞER

DP Lefke İlçe Kadın Örgütü Başkanlığı’na Funda Kaşer, oy birliği ile seçilirken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Berna Yolaç, Damla Karaca, Özlem Erkılıç, Halide Karadayı, Fatma Durukan, İnci Ebedi, Gülistan Toyca, Ayşen Akkurt, Deran Akbayram, Aşkın Hun, Şerife Solmaz.

LEFKE İLÇE GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI CAN ÖZUYSAL

DP Lefke İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığı’na Cemal Özuysal oy birliği ile seçildi.

Gençlik Örgütü Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer alıyor: Hasan Direk, Ali Atakan, Muharrem Hun, Cahit Sergil, Serdar Aydın, Menteş Şah, Fırat Gülaşlar, Emrah Bayramoğlu, Barış Bas, Enver Sözgün, Erkan Retarkan, Nerman Zaik, Tuğba Kırgız.

Seçimlerin ardından DP Lefke İlçesi X. Olağan Kongresi, dilek ve temenniler sonrası sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu