A321neo, tamamen sürdürülebilir yakıt ile uçuyor

A321neo, tamamen sürdürülebilir yakıt kullanarak emisyon verileri test uçuşları yürütüyor

TOULOUSSE – A321neo, tamamen sürdürülebilir yakıt kullanarak emisyon verileri test uçuşları yürütüyor. Airbus, tamamen sürdürülebilir havacılık yakıtıyla çalışan bir A321neo kullanarak uçuş sırasında emisyon ölçümleri yürütüyor. Gövde üreticisi, Alman uzay laboratuvarı DLR’den bir Dassault Falcon 20 takip uçağı kullanarak twinjet’in CFM International Leap-1A motorlarından gelen emisyonlar hakkında veri topluyor.

a321neo,.jpgAirbus, Falcon’un, karışımsız %100 sürdürülebilir yakıt yakan A321neo’dan karbondioksit olmayan emisyonlar ve iz oluşumu hakkında bilgi toplamayı amaçladığını söylüyor.

Testler, Airbus’ın Safran ve Dassault’un yanı sıra Onera araştırma kuruluşuyla birlikte katıldığı VOLCAN alternatif yakıt tanıtım kampanyasının bir parçasıydı.

VOLCAN, harmanlanmamış sürdürülebilir yakıt analizine odaklanıyor.

a321neo,-001.jpg

Almanya’nın DLR laboratuvarı, emisyonları ölçmek için bir Falcon takip uçağı kullandı

Airbus, A350 ve A300 tankerleriyle tamamen sürdürülebilir yakıt testleri gerçekleştirdi, ancak en son tur, tek koridorlu bir modeli içeren ilk tur.

Emisyon sensörleri ile donatılmış Falcon, ölçüm uçuşları sırasında A321neo’nun 100 metre yakınında kapanır.

Airbus, “Karışımsız sürdürülebilir havacılık yakıtının performansını ve emisyonları azaltma vaadini analiz etmek, havacılık endüstrisinin karbondan arındırılmasına yönelik önemli bir adımdır” diyor.

Airbus, test uçağı D-AVZO’yu (MSN7877), DLR’ye göre, Şubat ayının sonundan Mart ayının sonuna kadar Fransa kıyılarındaki hava sahasında yapılan uçuşlar için kullandı.

Kaynak
Turkiye Turizm

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu