AB Destekli İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimleri Meslek Okullarında Bugün Başladı

 Avrupa Komisyonu’nun, Kıbrıs Türk toplumundaki 12 meslek okulunda 800 son sınıf öğrencisi için düzenlediği iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri bugün Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın Çıraklık Okulu’nda başladı.

AB Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Mart 2019’a kadar devam edecek eğitimlerde, işyerlerinde sağlık ve güvenliğin önemi, özel örneklerle iş yerlerinde sağlık ve güvenliğin nasıl elde edilebileceği, sağlık ve güvenlik kuralları, çeşitli AB ülkelerinden uygulama örnekleriyle anlatılıyor.

Katılan öğrencilerin sertifika alacağı eğitimler, öğrencilerin eğitim ve beceri seviyeleri göz önünde bulundurularak hazırlanacak.

Eğitimlerin sonunda yapılacak yarışmaya, eğitimleri tamamlayan tüm öğrenciler davet edilecek. Kısa bir sınav şeklinde gerçekleşecek olan yarışmada, tüm sorulara doğru yanıt veren üç şanslı öğrenciye, kişisel sağlık ve güvenlik paketi hediye edilecek.

Açıklamada, eğitimlerin amacı, “işgücüne girmek üzere olan öğrencileri sağlık ve güvenlik konularında bilgilendirerek iş hayatına hazırlamak ve işyerindeki riskleri tespit etmelerini sağlayarak kazaları önleyecek becerilerle donatmak” şeklinde dile getirildi.

Geçen yıl toplam 621 son sınıf öğrencisi, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’ndaki Çıraklık Okulu eğitimlerine katılmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu