ABD’den Doğum Turizmine Yasak

ABD’li yetkililer tarafından yapılan açıklamada, doğum turizmi için sıklıkla kullanılan geçici ziyaretçi vizesinin 24 Ocak’tan itibaren kaldırılacağı belirtildi.

ABD, çocukları otomatik olarak Amerikan vatandaşlığı alabilsin diye ülkeye doğurmaya giden yabancı kadınlar için vize kurallarını sıkılaştırmaya yönelik ilk adımı attı.

Beyaz Saray Basın Sekreterliği’nden yapılan açıklamada “24 Ocak 2020’den itibaren artık Dışişleri Bakanlığı “doğum turizmi için” ABD’ye girmek isteyen yabancılara geçici ziyaretçi (B-1 / B-2) vizesi verilmeyecek” ifadeleri kullanıldı.

Haber önerisi: Trump’dan doğum turizmi hamlesi: Vize kurallarını zorlaştıracak

Söz konusu kural değişikliğinin “kamu güvenliği, ulusal güvenlik ve göçmen sisteminin bütünlüğünü artırmak için gerekli olduğu” vurgulanan açıklamada “Doğum turizmi endüstrisi, değerli hastane kaynaklarına fazladan yük getirirken, savcılıkların da gösterdiği gibi suç yuvasına dönmüş durumda” denildi.

Göç Araştırmaları Merkezi’nin değerlendirmelerine göre, her yıl ABD’de yabancı kadınların doğurduğu çocuk sayısı yaklaşık 33 bini buluyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu