Aktunç: “Önce Halkın Turizmi Benisemesi Gerekir…”

Kıbrıs Postası Köşe Yazarlarından Turizmci Serhan Aktunç, KKTC Turizminin En Büyük Sorununun, Kurumsallaşma Ve Halkın Turizmi Yeterince Benimsemesi Olduğunu Söyledi.

Kıbrıs Postası

BRT’de katıldığı programda Turizm Sektörü ile ilgili görüşlerini paylaşan Aktunç, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel‘in bir şeyler yapmaya çalıştığını söyledi.

Aktunç, “Ülkenin ve bölge olarak zor bir dönemden geçiyoruz bölgesel gelişmeler bölgedeki gerilim turizmin olumsuz etkileyecektir bu konuda bazı ek tekbirler gerekebilir” dedi.

Lokomotif sektör denilen turizmin halk tarafından yeterince benimsenmediğini belirten Aktunç “Çünkü halk turizmden para kazanabileceği ne inanmıyor…” diye konuştu.

Turizmi halka indirgeyecek bir dizi çalışma yapılabileceğini belirten Aktunç bazı önerilerini de paylaştı.

Aktunç, “Devlet, turizm okumak isteyen, turizmi meslek olarak benimseyen üniversiteli gençlere 2 yıl ya da 4 yıl boyunca tüm okul masraflarını karşılasın… Onlar da mezun olunca, 2 yıl ya da 4 yıl boyunca bu mesleği, kendi tercih ettikleri sektörde, yapmak zorunda kalsınlar… Göreceksiniz memuriyetten çok mesleği tercih edeceklerdir” dedi.

Aktunç, kitle turizmi yanında, alternatif modeller üzerinde daha çok yoğunlşamak gerektiğini ifade ederken, Cruise Turizmi için hiç bir siyasi engel olmadığının altını çizdi.

Aktunç, “ Cruise Turizmi yapmamıziçin kendimizden başka engel yok… Lobi faaliyetleri ile bu işin üzerinden gelebiliriz… Yeter ki olacağına inanalım” dedi.

Ünal Üstel ve ekibinin çalışmalarını yakından izlediğini, takdir ettiği gibi gerektiğinde de eleştirmekten geri kalmadığını belirten Aktunç, “ Sayın Bakan, yapacakları ile tarihe geçebilir… Ya da diğerleri gibi unutulup gider… Ekibini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum” diye ekledi.

Turizm Şurasının önemli bulduğunu ifade eden Aktunç, şuradan çıkacak sonuçların icraata dönüştürülmesi halinde, turizmin kurumsal bir yapıya kavuşmasının  zor olmayacağını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu