Alman Tur Operatörü Küçülmeye Gidiyor

Almanya’nın önde gelen tur operatörü DER Touristik, küçülmeye gidiyor. Bu kapsamda Alman tur operatörü 253 çalışanını işten çıkarmayı ve yönetim alanında sadeleşmeye gitmeyi planlıyor.

2020 yılında COVID – 19 pandemisinin turizm sektöründe neden olduğu ağır Şu an için tur operatörünün iki ana yönetim merkezi bulunuyor. Köln’de ITS ve Jahn Reisen markalarının, Frankfurt’ta ise Dertour, Meier’s Weltreisen markalarının yönetim merkezi bulunuyor.

DER Touristik’in Orta Avrupa Bölgesi (Almanya, Avusturya, İsviçre) Direktörü Ingo Burmester, COVID – 19 pandemisinin ardından firma yönetimini bir çatı altında toplayıp, tek yapılı yönetim ile iş yükü hafifletip, küçülmeye gitmeyi planladıklarını duyurdu.

Yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında daha önce deniz – güneş – kum tatillerinden sorumlu olan Sven Schikarsky, firmanın ilk Chief Product Officer’ı (CPO) olarak; Matthias Lange ise pazarlama yöneticisi olarak görev alacak.

DER Touristik’in yönetim kadrosu 14 kişi azalacak. Bunun yanı sıra 253 çalışan işten çıkarılacak.

Ingo Burmester, işte çıkarmalara ilişkin; “Bu kadar deneyimli ve uzun süredir firmamıza hizmet veren çalışma arkadaşlarımıza veda etmek zorunda olduğumuz için çok üzgünüz… Ancak koronavirüs pandemisinden kaynaklanan seyahat kısıtlamaları bize başka seçenek bırakmadı” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak : Turizm Günlüğü

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu