Almanya’da Türkiye – İspanya Rekabeti Kızıştı

Almanya pazarında Türkiye – İspanya rekabetinde son durum…

100 tur operatörü ve seyahat acentasının envanterini birbirine bağlayan Online Seyahat Acentesi (OTA) HolidayCheck tarafından 8 Eylül’de toplanan verilere göre, İspanya bu yıl %22.9’luk pazar payıyla bir kez daha Almanya pazarında lider durumda.

Almanya’da yapılan seyahat rezervasyonlarında İspanya %22.9’lük pazar payı ile ilk sırada; Türkiye (%22.3) ikinci, Yunanistan (%18.6) ise üçüncü sırada yer aldı.

HANGİ BÖLGELER ÖNDE?

Booking, Expedia, Hotelbeds vb. envanteri birbirine bağlayan bir arama motoru ve online acente olan HolidayCheck’in verilerine göre; Almanların en çok seyahat ettiği turistik bölgeler ise Türkiye’nin güney bölgesi (Akdeniz Bölgesi) (%19.3 pay), Mallorca (%13.4), Girit (%8.4), Rodos (%4.6) ve Hurghada (%4.5) oldu.

LARA OTELLERİ REVAÇTA

8 Eylül tarihine kadar gerçekleştirilen rezervasyonların %3.3’ü Türkiye’nin Antalya ilindeki tatil beldesi Lara’da yoğunlaştı.

İSPANYA’DAKİ BÖLGELERE YÖNELİK TALEP

Balear ve Kanarya Adaları, Alman gezginlerin tercihlerinde açık bir şekilde ilk sırada yer alıyor.

Almanya’da en çok rezervasyon yapılan destinasyonlar sıralamasında yer alan diğer İspanya destinasyonları ise Cala Millor (%1.6), Cala Ratjada (%1.4), Playa de Muro (%1.2), Peguera (%1.1), Playa del Inglés (%1), Costa Calma (%1), Alcudia (%0.8), Can Picafort (%0.7) ve Playa de Jandia (%0.7).

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu